1 de des. 2013

CULLERA DE BACALLÀ MARINAT

Comencem amb els aperitius i plats pensats per aquests dies de festes que vindran. La setmana passada vaig assistir a un taller d'aperitius de Nadal que feia la Nuri Lladó i... em va encantar les idees que ens va ensenyar! Vam fer varis aperitius ben diferents i sobretot, i molt important, és que es poden preparar amb antelació i a última hora només falta o posar al forn o emplatar-ho. No és genial??

Un d'ells va ser aquestes culleres de bacallà marinat. Un mos que és ben senzill de fer i deliciós, i també fa presència segons com ho presentis.


INGREDIENTS:

    - Bacallà esqueixat dessalat (200-300g)
    - 1-2 escalonies (segons us agradi més o menys la ceba)
    - 1/2 cullerada de mostassa en gra
    - 10 cullerades d'oli de gira-sol
    - 2 cullerades de vinagre
    - Un pols de pebre (i sal)
    - 2 tomates
    - Oli d'oliva

Esmicolar el bacallà a trossos ben petits i col·locar-lo en un bol. 

Per preparar la vinagreta, barregem la mostassa, l'oli de gira-sol, la sal, el pebre, el vinagre i les escalonies picades. Afegim la vinagreta en el bol a on hi tenim el bacallà a trossos i ho deixem marinar unes hores. 
Un parell d'hores abans de menjar, es retira el bacallà de la vinagreta i es deixa escórrer bé en un colador fins a l'hora de servir (a la nevera). 

Abans de servir, tallarem a daus ben petits les tomates (millor si es pot treure la pell i la grana de la tomata). 

Per servir, col·locarem una mica del bacallà a cada cullereta, a sobre ho decorarem amb una mica dels daus de tomata, ho amanirem amb oli d'oliva i una mica de sal i ja ho podrem servir. 

Boníssim!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada