17 de des. 2013

RISOTTO DE CEPS

Un plat senzillament exquisit!!


INGREDIENTS (2 persones):

    - 200g d'arròs (jo vaig utilitzar arròs normal i aquesta quantitat és per una ració gran)
    - 40g de ceps deshidratats
    - 1 ceba de Figueres
    - formatge parmesà ratllat (quantitat segons us agradi, jo en vaig posar bastant)
    - 0,5L d'aigua

Un parell d'hores abans de fer l'arròs, posarem a hidratar els ceps en un recipient amb 500ml d'aigua. En el moment d'utilitzar els ceps, els colarem i reservarem l'aigua en un cassó per utilitzar en la cocció de l'arròs.  

Tallarem la ceba a trossos ben petits i la posarem a coure en una paella/cassola amb l'oli ben calent. A part, posarem a escalfar l'aigua que hem utilitzat per hidratar els ceps i la mantindrem escalfant-se durant tota l'estona. Quan la ceba s'hagi enrossit lleugerament, hi afegirem els ceps ben escorreguts i ho saltejarem una mica. Tot seguit, hi posarem l'arròs i ho remenarem una mica perquè es barregi tot. 

A partir d'aquí ja podem anar afegint cullerades de l'aigua dels ceps a l'arròs. Es va afegint dues o tres cullerades i es remena fins que l'arròs el vagi absorbint sense deixar de remenar (això és molt important!). Aproximadament tarda uns 20 minuts a fer-se l'arròs. En el cas que no tingueu suficient aigua dels ceps, en el mateix cassó s'hi pot afegir aigua normal i ja es dilueix. 

Transcorreguts els 15-20 minuts, i quan veieu que l'arròs ja està, només faltarà afegir el parmesà ratllat també sense deixar de remenar i ja veureu que us quedarà un risotto amb una textura totalment lligada i excel·lent de gust!

Important: vigileu amb la sal perquè heu de pensar que el parmesà que s'afegeix al final és salat, i pel meu gust, casi no cal posar-ne perquè amb el formatge ja és suficient. 

Bon profit!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada