14 de des. 2015

TRENA DE POMA

Quina delícia de postre!! És tan, tan fàcil de fer i el resultat és tan i tan bo!! Almenys pel meu gust, la combinació de poma i pasta de full és una de les millors que hi ha!!

D'aquesta recepta sé que hi ha moltes versions, i vindria a ser un Strudel de poma, però com que desconec la recepta original, prefereixo anomenar-la trena de poma perquè ve a ser això. 

INGREDIENTS

    - 2 pomes Golden
    - 1 làmina de pasta de full
    - 3 cullerades soperes de sucre morè
    - un grapat de panses
    - 1 cullerada de cafè de canyella en pols
    - Pa ratllat
    - 1 ou
    - ametlles laminades

Pelem i tallem les pomes a daus, i les col·loquem en un bol juntament amb les cullerades de sucre, el grapat de panses i la cullerada de canyella. Ho barregem bé perquè quedi tot integrat. Ho reservem.

Escalfem el forn a 180ºC. 

Estenem la làmina de pasta de full i en fem tres parts iguals, sense tallar, pel llarg. A la part central s'hi col·locarà la poma, encara no, però dels dos laterals en fem talls esbiaixats per poder obtenir la trena, tal i com s'observa a la foto.


Ara si que ja podem repartir la barreja de la poma per tot el centre i ja podem fer la trena. Anirem col·locant les tires de manera que cobreixin el farcit i que es vagin unint entre elles. Ho pintem amb l'ou batut, hi repartim ametlles laminades per tot el sobre i ho enfornem durant 20 minuts aproximadament. 

Ho deixem refredar i abans de sevir ho decorem amb sucre glaç. 


 Ja veureu que no durarà gaire!! ;)

2 comentaris:

  1. pels que ens agraden els pastissos de poma, aquesta recepta és fantàstica; en un tres i no res, tens unes delicioses postres de poma. Me l'apunto! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apunta apunta perquè et soluciona amb un moment unes postres o un acompanyament de cafè!! ;)és genial!

      Elimina