5 de jul. 2012

PASTÍS DE GALETES, XOCOLATA I COCO

Pastís que menjàvem sovint a casa quan érem petits però que quan ets gran continua sent igual o fins i tot més bo! Us el recomano, sobretot ara a l'estiu ja que s'ha de menjar ben fred.



INGREDIENTS:

    - 1 paquet de galetes de les rectangulars (tipus galetes Maria)
    - 1 teula de xocolata per desfer. Si us agrada espessa millor tenir dues teules (utilitzo la "xocolata a la tassa de Valor", 300g)
    - 1L de llet
    - Coco ratllat (100g mínim)

Posem la llet a escalfar i a mesura que es va esclafant anem afegint la xocolata trossejada i anem remenant perquè no s'enganxi i es vagi desfent*. Un cop tenim la xocolata preparada, agafem una plata i ja podem començar a preparar el pastís. Primer es fa una capa de galetes, que quedi tota la base coberta, tot seguit una capa de xocolata i a sobre ho cobrim amb el coco. Les quantitats van segons el gust de cadascú, a mi m'agrada molt el coco i la xocolata així que hi poso quantitats abundants. Es va repetint el procediment fins a omplir tota la plata: galetes, xocolata i coco. La xocolata és millor utilitzar-la quan encara està calenta perquè així la galeta l'absorbeix i queda més lligat. Ho deixem refredar a temperatura ambient i quan la xocolata ja estigui freda ho deixem reposar a la nevera durant algunes hores. 

*com que m'agrada bastant espessa, vaig utilitzar una sencera i 1/4 part d'una altra, i si us queda massa espessa s'arregla afegint una mica més de llet fins que trobeu el punt que us agradi.

Amb aquestes mesures en surt una plata com aquesta i amb quatre capes de galetes, xocolata i coco.



2 comentaris: