29 de jul. 2012

PASTES DE FULL VARIADES

Dijous va ser St. Anna i amb l'excusa vaig decidir preparar unes pastetes d'aquestes que amb el cafè passen soles, i també sense cafè... El resultat no va ser excel·lent però de gust ja va ser el que havia  de ser.


INGREDIENTS:

    - 1 làmina de pasta de full (Mercadona)
    - Cabell d'àngel (Mercadona)
    - Crema pastissera (comprada)
    - 1 poma Golden
    - 1 ou
    - Ametlla laminada i triturada
    - Melmelada de préssec 

Pastes de crema i poma: tallem la massa de full en tires d'uns 6-7cm d'amplada. Per fer les pastes de poma, doblarem els costats del llarg de la tira per aconseguir una mica més de gruix a les parets perquè la crema no s'escampi. Després, posarem una mica de crema pastissera en el llarg de tota la tira i en el centre, però no gaire perquè sinó, al posar-ho al forn, sobresurt la crema. Tallarem la poma en mitges llunes i en talls fins i ho anirem col·locant sobre la crema. Finalment pintarem amb ou la part lliure de crema i poma, és a dir, els costats, i prepararem les següents.

Pastes de crema: amb una tira també de 6-7cm, l'omplim de crema pastissera (tampoc sense posar-n'hi massa) i ho tanquem, que quedi ben segellat perquè sinó la crema també surt. Ho pintem amb ou i a sobre per decorar hi vaig posar ametlla triturada.

Pastes de cabell d'àngel: farcim també una tira amb cabell d'àngel, també poca quantitat, i ho tanquem també ben segellat. Ho pintem amb ou i ho decorem amb ametlla laminada. 

Un cop tenim totes les tires preparades, ho enfornem a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant uns 10-15 minuts. Ho retirem i ho deixem refredar uns 5 minuts, després tallem les pastes per  fer pastes individuals. Ho vaig fer així per anar més ràpid, però és millor tallar les pastes abans d'enfornar-ho. Les pastes de poma, un cop cuites, es pinten amb melmelada per donar un color més brillant i perquè la poma no agafi un color lleig. 

També vaig fer rocs de xocolata, però aquests els explicaré a una altra entrada i més detalladament, que bé prou s'ho mereixen.  

1 comentari:

  1. M'agraden molt les pastes de full. Per santa Anna, vaig preparar bandes de fruita i per beure granissat de cava, estava boníssim tot!!!!!!!

    ResponElimina