19 d’abr. 2015

PASTÍS DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

Ja hem arribar a una altre convocatòria del del blog al plat  que cada mes convoca la Mercè de Destapant cassoles. Aquest mes tots els bloggers hem remenat pel blog de Visc a la cuina, un gran blog amb un munt de receptes!!! Però va ser veure aquesta i ho vaig tenir decidit ben ràpid...

Aquest pastís em porta molts bons records i ara feia molts anys que no l'havia menjat. És una de les primeres receptes que vaig aprendre a fer a un casal d'estiu quan era petita i després a casa el vam fer bastant sovint... no hi havia pensat més fins a veure les fotografies en el blog i em vaig dir que queia segur!!!


Doncs avui ha estat el nostre sopar ;) i no me'n recordava de com atipava!!! Ara, aquest plat és per fer de tant en tant... jeje 

INGREDIENTS

    - 6 llesques de pa de motlle sense crosta
    - 6 talls de formatge cremós tipus del Cadí
    - 10 talls de pernil dolç
    - 2 ous
    - Sal i pebre

Posem a escalfar el forn a 180ºC.

Cobrim el motlle a on farem el pastís amb paper sulfuritzat (o sinó l'unteu amb mantega, el que us sigui més còmode). 

En un plat a part, s'hi baten els ous i els salpebrem.

Comencem a muntar el pastís. Cobrim la base del motlle amb el pernil dolç, com si el folréssim, i que sobresurtin del motlle perquè després servirà per tancar el pastís.  A continuació, suquem dos llesques de pa de motlle a l'ou batut i el col·loquem a la base, sobre el pernil. A sobre hi col·loquem dues llesques del formatge i tornem a col·locar un tall de pernil, dues llesques sucades amb l'ou i un altre cop dues llesques de formatge. Encara hi afegiu una altre capa de pernil, de pa i de formatge i finalment s'acaba el pastís cobrint-lo amb el pernil dolç que sobresurt. 


Ho segellem amb l'ou restant i s'enforna durant 20 minuts aproximadament. 




I ja estarà llest per menjar!!! El blog de referència posa que es pot menjar tan fred com calent, però jo sempre me l'he menjat calent... és impossible esperar que es refredi!! ;)

15 comentaris:

  1. Excel.lent tria. Nosaltres també el fem de tant en tant i ens ag rada moltíssim!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ara que l'he recuperat de la memòria ja caurà de tant en tant!! és un bon sopar de cap de setmana ;)

      Ptons!

      Elimina
  2. Excel.lent tria. Nosaltres també el fem de tant en tant i ens ag rada moltíssim!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Doncs jo no l'he fet mai!, una mena de pastís semblant sí però no així!. M'agrada!, prenc nota!. Espero hagis gaudit mirant el blog de la M Angels. Merci per participar!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. He gaudit molt mirant el blog de la Mª Angels i la decisió hagués estat difícil si no hagués vist aquest pastís salat que em portava tants records!! ;)

      Elimina
  4. Què bo!!! en faig un semblant amb croissant!! aquest el provaré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai amb croissant?? Ha de ser espectacular! Ja el buscaré ;) ptons!!

      Elimina
  5. Què bo!!! en faig un semblant amb croissant!! aquest el provaré!

    ResponElimina
  6. Aquest pastís no falla mai, perfecte per a un sopar ràpid i tens raó, que quedes ben tip! Moltes gràcies per escollir una recepta del meu blog i versionar-la, una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje gràcies a tu per fer-me recordar aquest pastís que tantes vegades havia menjat!! M'ha encantat recuperar-lo ;) ptons!

      Elimina
  7. Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! Un pastis salat estupendo.. Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment és un pastís salat "tremendu"!! D'aquests que vas menjant i penses... que bo!! ptons!

      Elimina
  8. No havia fet mai un pastís de pernil d'aquest manera i al forn...ben calent!! Ha de ser deliciós! En prenc nota! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si algun dia tens els ingredients i poc temps per preparar... doncs aprofita i prova-ho! és com menjar un biquini multiplicat per capes!! ;) ptons!!!

      Elimina
  9. Una bona tria. Sembla un pastís salat ben bo
    Petons
    Conxita

    ResponElimina