Ja hem arribar a una altre convocatòria del del blog al plat que cada mes convoca la Mercè de Destapant cassoles. Aquest mes tots els bloggers hem remenat pel blog de Visc a la cuina, un gran blog amb un munt de receptes!!! Però va ser veure aquesta i ho vaig tenir decidit ben ràpid...
Aquest pastís em porta molts bons records i ara feia molts anys que no l'havia menjat. És una de les primeres receptes que vaig aprendre a fer a un casal d'estiu quan era petita i després a casa el vam fer bastant sovint... no hi havia pensat més fins a veure les fotografies en el blog i em vaig dir que queia segur!!!
Doncs avui ha estat el nostre sopar ;) i no me'n recordava de com atipava!!! Ara, aquest plat és per fer de tant en tant... jeje
INGREDIENTS
- 6 llesques de pa de motlle sense crosta
- 6 talls de formatge cremós tipus del Cadí
- 10 talls de pernil dolç
- 2 ous
- Sal i pebre
Posem a escalfar el forn a 180ºC.
Cobrim el motlle a on farem el pastís amb paper sulfuritzat (o sinó l'unteu amb mantega, el que us sigui més còmode).
En un plat a part, s'hi baten els ous i els salpebrem.
Comencem a muntar el pastís. Cobrim la base del motlle amb el pernil dolç, com si el folréssim, i que sobresurtin del motlle perquè després servirà per tancar el pastís. A continuació, suquem dos llesques de pa de motlle a l'ou batut i el col·loquem a la base, sobre el pernil. A sobre hi col·loquem dues llesques del formatge i tornem a col·locar un tall de pernil, dues llesques sucades amb l'ou i un altre cop dues llesques de formatge. Encara hi afegiu una altre capa de pernil, de pa i de formatge i finalment s'acaba el pastís cobrint-lo amb el pernil dolç que sobresurt.
Ho segellem amb l'ou restant i s'enforna durant 20 minuts aproximadament.
I ja estarà llest per menjar!!! El blog de referència posa que es pot menjar tan fred com calent, però jo sempre me l'he menjat calent... és impossible esperar que es refredi!! ;)
Excel.lent tria. Nosaltres també el fem de tant en tant i ens ag rada moltíssim!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Jo ara que l'he recuperat de la memòria ja caurà de tant en tant!! és un bon sopar de cap de setmana ;)
EliminaPtons!
Excel.lent tria. Nosaltres també el fem de tant en tant i ens ag rada moltíssim!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Doncs jo no l'he fet mai!, una mena de pastís semblant sí però no així!. M'agrada!, prenc nota!. Espero hagis gaudit mirant el blog de la M Angels. Merci per participar!!!
ResponEliminaHe gaudit molt mirant el blog de la Mª Angels i la decisió hagués estat difícil si no hagués vist aquest pastís salat que em portava tants records!! ;)
EliminaQuè bo!!! en faig un semblant amb croissant!! aquest el provaré!
ResponEliminaCarai amb croissant?? Ha de ser espectacular! Ja el buscaré ;) ptons!!
EliminaQuè bo!!! en faig un semblant amb croissant!! aquest el provaré!
ResponEliminaAquest pastís no falla mai, perfecte per a un sopar ràpid i tens raó, que quedes ben tip! Moltes gràcies per escollir una recepta del meu blog i versionar-la, una abraçada!
ResponEliminajeje gràcies a tu per fer-me recordar aquest pastís que tantes vegades havia menjat!! M'ha encantat recuperar-lo ;) ptons!
EliminaUna recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! Un pastis salat estupendo.. Bona setmana!
ResponEliminaRealment és un pastís salat "tremendu"!! D'aquests que vas menjant i penses... que bo!! ptons!
EliminaNo havia fet mai un pastís de pernil d'aquest manera i al forn...ben calent!! Ha de ser deliciós! En prenc nota! Un petonet!
ResponEliminaDoncs si algun dia tens els ingredients i poc temps per preparar... doncs aprofita i prova-ho! és com menjar un biquini multiplicat per capes!! ;) ptons!!!
EliminaUna bona tria. Sembla un pastís salat ben bo
ResponEliminaPetons
Conxita