29 de juny 2015

CARBASSONS, UNA MICA DIFERENTS, FARCITS

Fa uns dies vaig posar en el facebook del Xicuina  la fotografia d'uns carbassons que m'havia donat la Mariona, de productes ecològics http://pratdesaba.cat. Després de rumiar què en faria finalment van sortir aquests carbassons farcits que estaven boníssims!!



Les dues varietats diferents són: Patisson panache blanc et vert scallop squash i Desi Summer squash. No us sé donar gaire més informació però si remeneu una mica entre les varietats de carbassó, es descobreix un món nou de varietats!! N'hi ha moltíssimes i de formes ben estranyes!!


Em feia gràcia cuinar-ho d'alguna manera que conservessin la forma tan original que tenen i crec que ho vaig aconseguir ;)

INGREDIENTS

    - Carbassons, en aquest cas aquestes varietats tan especials.
    - Xampinyons
    - 1 botifarra
    - Formatge ratllat
    - Oli d'oliva, sal i pebre

El farcit pot servir per qualsevol carbassó.

Primer netegem bé els carbassons i els posem en un cassó amb aigua i sal a bullir. Un cop arrenqui el bull, ho deixeu fer de 10 a 15 minuts i els retireu. Els hi tallem la cocció amb aigua freda i deixem que s'acabin de refredar.

Mentrestant, preparem el farcit.Trossegem la carn de la botifarra i la coem en una paella juntament amb els xampinyons. 

A part, haurem escapçat els carbassons, o tallat per la meitat si són els normals, i amb l'ajuda d'una cullera buidarem la polpa de dins. Això ho afegirem a la barreja de botifarra i de xampinyons, ja al final quan estigui cuita la barreja. Ho salpebrem i ho saltegem tot un minut i ho reservem. 

En una safata de forn, anirem col·locant els carbassons buits. Ho farcirem amb la barreja, que quedin ben plens, i per sobre hi posem una mica de formatge ratllat. 


Ho posem al forn amb opció de gratinador, prèviament escalfat, i ho deixem fer fins que sigui ben ros.



I bon profit!!!

3 comentaris:

  1. Sorprenents!! No els havia vist mai!! Ah....i deliciosos! Han de ser molt i molt bons!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, sorprenen per la seva forma tan original! I al plat fan gràcia... i ben bons que són!! ;)

      Elimina
  2. Quina cucada! I a sobre segur que estaven boníssims! Quins regals que et fan! ;)
    Petons
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina