Cita amb la convocatòria del blog al plat, proposta mensual del blog de la Mercè de Destapant Cassoles. Però aquest mes un xic més especial, sense faltar al respecte a totes les altres convocatòries, però perquè el blog escollit ha estat el mateix de Destapant Cassoles! Gràcies a uns quants blogs que es van unir i perquè la Mercè s'ho mereix!!
El plat escollit m'ha encantat, tot i que decidir-se per un, com sempre sol passar, és una mica complicat... Vaig veure aquesta coca de pebrots i vaig pensar que podia ser molt i molt bona! I crec que les imatges parlen per si soles...
INGREDIENTS (dues pizzes):
MASSA: 250g de farina de força, 15g de llevat de forner, 125ml d'aigua tèbia i una culleradeta de sal.
FARCIT: pebrots de colors, una ceba, 1 tomata madur, formatge Mozarella i orenga.
Començarem per la massa. Barregem el llevat amb l'aigua, fins que quedi ben dissolt. Ho col·locarem en el bol de la màquina d'amassar, juntament amb la farina i la culleradeta de sal. Ho amassem tot fins que estigui tot integrat i ens quedi una sola massa ben lligada. La col·locarem en un bol enfarinat, la taparem amb un drap, i ho deixarem reposar aproximadament una hora, que dobli el seu volum.
Mentrestant anirem preparant el farcit. Tallarem la ceba a juliana i la courem fins que quedi una mica rosseta. La reservem. A la recepta original, la Mercè salteja els pebrots juntament amb la ceba, però jo els vaig posar directament en cru a sobre la massa perquè m'agrada el punt just de cocció del pebrot amb els 10 minuts que tarda a fer-se la pizza. Això és opcional. I quan vaig anar a buscar els pebrots que necessitava, mireu quins pebrotets més macos que vaig trobar! No me'n vaig poder estar i vaig pensar que quedarien molt i molt bé a aquesta coca que precisament es diu de pebrots.
A part, ratllem la tomata i també la reservem.
Un cop amb la massa reposada, en fem dues porcions i les estenem amb l'ajuda d'un corró. Per estendre-ho s'ha d'anar fent per les dues bandes i amb paciència, perquè costa una miqueta. Un cop tinguem la mida que ens agradi, la col·loquem sobre la safata per coure pizzes o sobre paper d'alumini i ja la podem farcir. Hi escamparem una capa de la tomata ratllada, a sobre una mica de formatge ratllat (jo no me'n puc estar de posar formatge a tot arreu), i a sobre hi escamparem la ceba i els pebrots tallats a rodanxes. A sobre una miqueta més de formatge, una miqueta d'orenga i llestos!
L'enfornem durant 10-15 minuts, amb el forn prèviament escalfat a 180ºC, fins que veieu que queda rosseta i cruixent. Un bon raig d'oli, i BON PROFIT!!!
Quina delícia de pizza de pebrots! Amb el que m'agraden, aquesta recepta segur que cau a casa! Jo també posaria formatge a tot arreu! Molt bona elecció! Una abraçada!
ResponEliminaÉs molt i molt bona!! ;) aquesta massa està molt ben trobada i la penso guardar per fer les pizzes a casa! I els ingredients... doncs anar variant! Ptons
EliminaQUINS PEBROTS!!!, jajajaja, aquests ataronjats no els he vist mai!. Aquesta mena de pizza a casa la fem molt sovint, però amb tanta varietat de pebrots no sempre es pot fer... sovint només en trobo de verd i vermell... T'ha quedat amb una vistositat preciosa!, i la massa es veu perfecte. Moltissimes gracies per participar en un mes tan especiaal per a mi!
ResponEliminaJo tampoc els havia vist mai, els vaig trobar a Casa Ametller per casualitat, com si m'estiguessin esperant per fer aquesta pizza tan acolorida ;) Deliciosa!! i esperant el proper blog :)
EliminaQue bona!!!!
ResponEliminaIrresistible, per pegar-hi queixalada!!!!
Ptnts
Dolça
Molt i molt bona! ;)
EliminaQuina pizza tan maca, plena de colors i molt estiuenca. Jo també la faré perquè és el tipus de recepta que m'agrada. I amb formatge també!
ResponEliminaPetonets
Conxita
Quina pizza tan maca, plena de colors i molt estiuenca. Jo també la faré perquè és el tipus de recepta que m'agrada. I amb formatge també!
ResponEliminaPetonets
Conxita
Molt vistosa amb tan color de pebrot, bona i sana!!! bona revetlla!
ResponEliminaMolt vistosa amb tan color de pebrot, bona i sana!!! bona revetlla!
ResponElimina