Avui un company de feina ens ha portat un cistell enorme ple d'albercocs maquíssims!!!!
Quan ho he vist he tingut clar que faria una coca amb aquesta fruita de temporada, i que bons que són!!!
Visualment no m'ha quedat gaire maca, per no dir gens comparat amb la recepta original agafada del magnífic blog de Dit i fet, però un cop menjada us dic que guanya molt!!! És esponjosa i alhora té el punt d'humit que li dóna els albercocs... boníssima!
INGREDIENTS (les mesures són amb l'envàs de iogurt, però no s'hi ha de posar el iogurt; jo he utilitzat un got amb una mida com el iogurt):
- 3 ous
- 2 mesures de sucre
- 1/2 mesura d'oli de gira-sol
- 2 mesures de farina
- 1 mesura de maizena
- 1 sobre de llevat
- unes gotes d'anís
- albercocs (3-4)
- sucre i canyella
En un bol es baten els ous amb el sucre fins que quedi una barreja escumosa i emblanquida. Després es van afegint la resta dels ingredients, l'oli, la farina juntament amb el llevat, la maizena i les gotes d'anís, i es va barrejant bé cada vegada.
Aboquem aquesta massa en un motlle. Jo l'he fet en un motlle rodó i potser era petit i m'ha pujat massa, tapant del tot els albercocs. A la recepta original ho fan amb un motlle rectangular i potser, al ser més gran, fa que la massa no pugi tant i que quedin al descobert els albercocs. A la propera ho provo així :).
Un cop la massa la tingueu en el motlle, hi repartiu les meitats dels albercocs, havent-los rentat i partit per la meitat. Les meitats les col·loque amb la part interior cap amunt, i hi escampeu una mica de sucre i de canyella per sobre les meitats.
Ho enforneu a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant 30 minuts.
Ho deixeu refredar i ho decoreu amb sucre llustre. Bon profit!!!
Mmmmm com m'agradaria tenir-ne un tros ara mateix per berenar, no l'he provada mai, però no dubto que amb la fruita incorporada estigui bona bona! hauré d'aprofitar-ne la temporada ;). Un petó!!
ResponEliminaJo no l'havia provat mai i em va encantar!!!! M'encanta la combinació de fruita i pa de pessic... i hem d'aprofitar que estem en plena temporada de fruites!!! Ptons
EliminaAix és que jo les coques així com aquesta em perden!! M'encanten les masses senzilles amb sabor a fruites i de tota la vida!
ResponEliminaGenial Anna!
Una abraçada
Realment el resultat és boníssim!! I amb fruita de temporada i fresca és impossible que no quedi bé ;) ptons!!
Elimina