20 de juny 2015

COCA/PIZZA DE PEBROTS

Cita amb la convocatòria del blog al plat, proposta mensual del blog de la Mercè de Destapant Cassoles. Però aquest mes un xic més especial, sense faltar al respecte a totes les altres convocatòries, però perquè el blog escollit ha estat el mateix de Destapant Cassoles! Gràcies a uns quants blogs que es van unir i perquè la Mercè s'ho mereix!! 

El plat escollit m'ha encantat, tot i que decidir-se per un, com sempre sol passar, és una mica complicat... Vaig veure aquesta coca de pebrots i vaig pensar que podia ser molt i molt bona! I crec que les imatges parlen per si soles...





INGREDIENTS (dues pizzes):

    MASSA: 250g de farina de força, 15g de llevat de forner, 125ml d'aigua tèbia i una culleradeta de sal.

    FARCIT: pebrots de colors, una ceba, 1 tomata madur, formatge Mozarella i orenga. 

Començarem per la massa. Barregem el llevat amb l'aigua, fins que quedi ben dissolt. Ho col·locarem en el bol de la màquina d'amassar, juntament amb la farina i la culleradeta de sal. Ho amassem tot fins que estigui tot integrat i ens quedi una sola massa ben lligada. La col·locarem en un bol enfarinat, la taparem amb un drap, i ho deixarem reposar aproximadament una hora, que dobli el seu volum. 

Mentrestant anirem preparant el farcit. Tallarem la ceba a juliana i la courem fins que quedi una mica rosseta. La reservem. A la recepta original, la Mercè salteja els pebrots juntament amb la ceba, però jo els vaig posar directament en cru a sobre la massa perquè m'agrada el punt just de cocció del pebrot amb els 10 minuts que tarda a fer-se la pizza. Això és opcional. I quan vaig anar a buscar els pebrots que necessitava, mireu quins pebrotets més macos que vaig trobar! No me'n vaig poder estar i vaig pensar que quedarien molt i molt bé a aquesta coca que precisament es diu de pebrots. 


A part, ratllem la tomata i també la reservem. 

Un cop amb la massa reposada, en fem dues porcions i les estenem amb l'ajuda d'un corró. Per estendre-ho s'ha d'anar fent per les dues bandes i amb paciència, perquè costa una miqueta. Un cop tinguem la mida que ens agradi, la col·loquem sobre la safata per coure pizzes o sobre paper d'alumini i ja la podem farcir. Hi escamparem una capa de la tomata ratllada, a sobre una mica de formatge ratllat (jo no me'n puc estar de posar formatge a tot arreu), i a sobre hi escamparem la ceba i els pebrots tallats a rodanxes. A sobre una miqueta més de formatge, una miqueta d'orenga i llestos!


L'enfornem durant 10-15 minuts, amb el forn prèviament escalfat a 180ºC, fins que veieu que queda rosseta i cruixent. Un bon raig d'oli, i BON PROFIT!!!



10 comentaris:

  1. Quina delícia de pizza de pebrots! Amb el que m'agraden, aquesta recepta segur que cau a casa! Jo també posaria formatge a tot arreu! Molt bona elecció! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt i molt bona!! ;) aquesta massa està molt ben trobada i la penso guardar per fer les pizzes a casa! I els ingredients... doncs anar variant! Ptons

      Elimina
  2. QUINS PEBROTS!!!, jajajaja, aquests ataronjats no els he vist mai!. Aquesta mena de pizza a casa la fem molt sovint, però amb tanta varietat de pebrots no sempre es pot fer... sovint només en trobo de verd i vermell... T'ha quedat amb una vistositat preciosa!, i la massa es veu perfecte. Moltissimes gracies per participar en un mes tan especiaal per a mi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc els havia vist mai, els vaig trobar a Casa Ametller per casualitat, com si m'estiguessin esperant per fer aquesta pizza tan acolorida ;) Deliciosa!! i esperant el proper blog :)

      Elimina
  3. Que bona!!!!
    Irresistible, per pegar-hi queixalada!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Quina pizza tan maca, plena de colors i molt estiuenca. Jo també la faré perquè és el tipus de recepta que m'agrada. I amb formatge també!
    Petonets
    Conxita

    ResponElimina
  5. Quina pizza tan maca, plena de colors i molt estiuenca. Jo també la faré perquè és el tipus de recepta que m'agrada. I amb formatge també!
    Petonets
    Conxita

    ResponElimina
  6. Molt vistosa amb tan color de pebrot, bona i sana!!! bona revetlla!

    ResponElimina
  7. Molt vistosa amb tan color de pebrot, bona i sana!!! bona revetlla!

    ResponElimina