20 de març 2015

COSTELLES DE XAI A LA MEL I ROMANÍ

Aquest mes, amb la convocatòria de "del blog al plat", de Destapant Cassoles, hem remenat en el blog de Els fogons del pare, i he descobert un blog ple de receptes ben llamineres, amb molts arrossos i també el bacallà... entre moltes altres plats molt temptadors!! però al final he optat per un xai que em va entrar per la vista amb aquest color tan maco de la salsa i realment el resultat no decep gens ni mica!!!

L'únic canvi destacable que vaig fer va ser posar el suc d'una llimona enlloc del d'una taronja, bàsicament perquè no en tenia, i no ho puc comparar però del que jo vaig fer, no en va quedar ni una!



INGREDIENTS (2 persones):

    - 6 costelles de xai
    - Salsa: el suc d'una llimona, un gra d'all, un parell de cullerades de mel, una cullerada de romaní sec i una tassa d'oli.
    - 1 patata gran o dues de mitjanes
    - Sal i pebre
    - Mig got de vi blanc

Posem a bullir les patates amb pell durant uns 20 minuts, i esperem que es refredin una mica per pelar-les. 

Posem a escalfar el forn a 180ºC mentre preparem la carn.

En el got de la batedora elèctrica hi posem el suc de llimona, el gra d'all, les dues cullerades soperes de mel, la tassa d'oli i el romaní sec. Ho salpebrem i ho triturem. 

Netegem les costelles, les salpebrem i les distribuïm en una safata pel forn. Tot seguit les pintem amb el preparat anterior. 

Les enfornem durant 10 minuts. Les girem i les tornem a pintar i ho deixem coure 10 minuts més. Després, amb les patates ja pelades i tallades a làmines fines, les repartim per la safata i tornem a girar les costelles, pintant-les de nou. Hi afegim una mica del vi blanc i ho enfornem 10-15minuts més. 

Servim les costelles amb unes quantes làmines de patates i una mica de salsa. 

7 comentaris:

  1. Ben curiosa aquesta salsa, tant amb llimona com amb taronja!, sembla que va triomfar oi?, jajaja. Moltes gràcies per participar i gaudir de la convocatòria!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, ben curiosa però amb un resultat... fins a la propera convocatòria!

      Elimina
  2. Les patates al forn acompanyades d'aquesta salsa han d'estar espectaculars! Em quedo amb la meitat de la recepta (no menjo xai), però haig de reconèixer que a la foto, el plat pinta deliciós! Un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi personalment em va agradar moltíssim! I crec que el xai és fàcilment substituïble ;) les patates delicioses!! Gràcies, ptons!!

      Elimina
  3. Hola Anna,
    Moltes gràcies per haver dedicat part del teu temps a navegar per entre les propostes del meu bloc. M'alegra llegir que n'has trobat algunes que t'han fet el pes.
    La substitució d'un cítric per un altre és una bona opció, també dóna molt bon resultat fer-ho amb mandarina. Veritablement el teu plat te una pinta tremenda.
    Aniré seguint les teves receptes.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Hola Anna,
    Moltes gràcies per haver dedicat part del teu temps a navegar per entre les propostes del meu bloc. M'alegra saber que n'has trobat algunes que t'han fet el pes.
    La substitució d'un cítric per un altre és una bona opció. També dóna molt bon resultat fer-ho amb mandarina.
    Aniré seguint les teves receptes.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot un plaer haver remenat pel teu blog!! Un bon descobriment que aniré seguint! Gràcies, ptons!!!

      Elimina