24 de juny 2014

PASTES DE FULL SALADES

Aquest va ser l'aperitiu que vaig portar en el sopar d'ahir per celebrar la Revetlla. Sóc bastant repetitiva amb les pastes de full però és que donen tan bon resultat que és impossible no recórrer a elles per quedar bé! ;)


Explicaré cada pasta segons estan col·locades d'esquerra a dreta. La base és la mateixa per a totes, la pasta de full, i també es necessitaran diferents motlles per aconseguir les formes.

PASTES DE FULL DE TONYINA I OU

Ingredients: làmines de full, sofregit de tomata i ceba (pot ser casolana o preparada), tonyina i 2 ous durs. 

Preparació: en una paella preparem el sofregit de tomata i ceba, en el cas de ser casolà, i si és un preparat doncs el posem a escalfar. Hi afegim la tonyina i ho deixem fer una miqueta. Ho reservem. Amb antelació, s'hauran bullit dos ous i un cop freds, els pelem i els tallem a rodanxes. 
Fem la quantitat de pastes que necessitem per servir i les col·loquem sobre una safata de forn, coberta prèviament amb paper de forn. Punxem el centre de les pastes amb una forquilla per evitar que s'inflin al coure. Al centre de cada pasta hi col·loquem una mica de la salsa de tomata i tonyina. 
Les enfornem, amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, durant 10-15 minuts aproximadament fins que quedin cuites, Quan s'hagin refredat hi col·loqueu una làmina d'ou dur i un rajolí d'oli.

PASTES DE FULL D'ESCALIVADA

Ingredients: làmina de full, escalivada de pebrot i albergínia.

Preparació: amb antelació escalivem el pebrot i l'albergínia. Un cop freds, els pelem i tallem a tires.  
Fem la quantitat de pastes que necessitem per servir i les col·loquem sobre una safata de forn, coberta prèviament amb paper de forn. Punxem el centre de les pastes amb una forquilla per evitar que s'inflin al coure. Al centre de cada pasta hi col·lquem un parell de tires de pebrot escalivat i a sobre, un parell de tires d'albergínia. 
Les enfornem, amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, durant 10-15 minuts aproximadament fins que quedin cuites. Quan s'hagin refredat hi posem un raig d'oli d'oliva. 

PASTES DE FULL AMB FRANKFURTS

Ingredients: làmina de full, frankfurts petits, formatge ratllat.

Preparació: amb la làmina de full, farem rectangles de la mida suficient per col·locar-hi els frankfurts petits, que sobri espai per dalt i per baix. 
Col·locarem les pastes sobre la safata de forn i sobre de cada pasta, hi col·locarem un o dos frankfurts. Per sobre hi tirarem formatge ratllat i ho enfornem, amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, durant 10-15 minuts aproximadament fins que quedin cuits. 

PASTES DE FULL AMB CEBA CARAMEL·LITZADA I FORMATGE DE CABRA

Ingredients: làmines de full, ceba caramel·litzada (trobareu la recepta aquí), rodanxes de formatge de cabra.

Preparació: fem la quantitat de pastes que necessitem per servir i les col·loquem sobre una safata de forn, coberta prèviament amb paper  de forn. Punxem el centre de les pastes amb una forquilla per evitar que s'inflin al coure. Al centre de cada pasta hi col·loquem un cullerada de ceba caramel·litzada. 
Les enfornem, amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, durant 10-15 minuts aproximadament fins que quedin cuites. Quan veieu que casi ja estan, hi afegim les rodanxes de formatge de cabra. 

PASTES DE FULL AMB SOBRASSADA I FORMATGE

Ingredients: làmines de full, rodanxes de sobrassada i formatge ratllat.

Preparació: fem la quantitat de pastes que necessitem per servir i les col·loquem sobre una safata de forn, coberta prèviament amb paper de forn. Punxem el centre de les pastes amb una forquilla per evitar que s'inflin al coure. Al centre de cada pasta hi col·loquem una rodanxa de sobrassada i una mica de formatge ratllat.
Les enfornem, amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, durant 10-15 minuts aproximadament. 





5 comentaris:

  1. Doncs pots creure que jo mai no les he fet? Ara que aviat hi posaré remei, t'han quedat de luxe! Un petó maca!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja veuràs que si ho proves t'hi enganxaràs!! Són tan fàcils i versàtils i tan bones!!! :)

      Elimina
  2. Quan una cosa és bona, s'ha d'aprofitar! a mi també m'encanta la pasta de full, i és tan versàtil!! aquesta safata fa molt goig, no sabria escollir-ne només un!! un petó!

    ResponElimina
  3. A mi m'encanten aquestes pastes de full...saladetes... sempre que hi ha ocasió en fem... i a casa fem festa grossa!
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
  4. A mi m'encanten aquestes pastes de full...saladetes... sempre que hi ha ocasió en fem... i a casa fem festa grossa!
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina