Aquest pastís és una opció molt bona per menjar verdures de forma freda ara que ja tenim la caloreta aquí! També és pràctic per portar a la platja o de pic-nic. És uns mica entretingut de fer però un cop fet... el resultat recompensa!
INGREDIENTS (per un motlle d'uns 20-25cm):
- 2 patates mitjanes
- 2 albergínies
- 2 carbassons
- 2 ous
- 100ml de nata
- 2-3 cullerades de salsa de tomata
- Oli, sal, pebre i nou moscada
Es renten les albergínies i es tallen a rodanxes. Col·loquem les rodanxes en un colador, les salem, i les deixem reposar una mitjoreta per tal que perdin l'amargor.
Mentrestant, pelarem i tallarem a làmines les patates. Les posarem a coure en oli abundant i calent. Quan comencin a agafar color, les retirem i les deixem escórrer sobre paper absorbent (de cuina).
En una planxa, hi courem els carbassons també tallats a rodanxes i els deixarem reposar també sobre paper absorbent. Tot seguit hi courem les rodanxes d'albergínia, assecades abans amb paper del líquid que han extret. També ho reservem sobre paper absorbent.
Posarem a escalfar el forn a 180ºC.
Folrarem el motlle amb paper de forn i començarem a muntar el pastís: primer col·locarem un parell de capes de patates, mirant que quedi tota la base coberta i que entre les patates quedin pocs espais; després hi afegirem les rodanxes d'albergínia i finalment afegirem les rodanxes de carbassó. Amb aquestes quantitats en principi us ha de quedar tot el motlle ple.
En un bol barregem els ous, la nata i la salsa de tomata. Ho salpebrem i hi afegim un pols de nou moscada. Aboquem aquesta barreja en el motlle a on tenim les capes de les verdures, movent el motlle per tal que la barreja ompli tots els forats.
Ho posarem a coure entre 30-40 minuts, depenen del forn i ho comprovarem amb un escuradents.
Ho deixarem refredar i millor menjar d'un dia per l'altre.
Quina bona idea! me l'apunto! Un petó!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
M'apunto la recepta d'aquest pastís, perquè a més de la pinta bona que fa m'anirà genial per gastar tot lo de l'hort!! un petó!
ResponEliminaRealment és una molt bona opció per aquesta temporada que ja es comença a tenir verdures de l'hort i amb aquestes primeres calors!! és boníssim!!
ResponElimina