La meva germana m'ha fet enganxar al programa de Rac1, del "Tot és possible" i que escolto tornant de la feina. I aquí va ser a on vaig descobrir aquest plat que mai havia sentit anomenar: el bacallà a la grandi colloni. Els divendres parlen de gastronomia amb una nutricionista, i cada programa es dedica a un aliment en concret explicant característiques i també receptes possibles.
A mi el bacallà m'encanta i quan van explicar aquesta recepta vaig tenir clar que la volia fer! El plat en si no és gaire fotogènic, per no dir gens, però el gust...exquisit!!! i el nom és característic i tothom en diu una mica com vol.
INGREDIENTS (1 ració):
- 1 patata
- 2 dents d'all
- 1 llom de bacallà al punt de sal
- 2 rovells d'ou
- Un bon raig d'oli d'oliva
Tallem la patata a talls petits i la posem a coure amb abundant aigua. Amb uns 20-25 minuts la tindrem llesta, ha de quedar bastant cuita, trencadissa. Quan tinguem les patates casi al punt, hi afegim el bacallà i el deixem fer durant un parell de minuts. Ho escorrem tot i ho reservem.
En una paella, hi posem un bon raig d'oli d'oliva, els alls aixafats i els dos rovells d'ou. Això ho col·loquem al foc i tot seguit hi afegim el bacallà (sense pell) i les patates, i ho anem remenant de forma circular fins a que es vagi coent l'ou i quedi tot lligat.
Ho servim i a menjar ben calent!!
Jo vaig utilitzar una paella però normalment es fa en una cassola de fang i es va remenant la cassola circularment sobre el foc i no calen estris. Tampoc ho vaig salar perquè el bacallà ja hi dóna el punt de sal que a mi m'agrada, això va a gust de cadascú.
Hola, moltes gràcies per la recepta. Pel que sé, el nom també és "arran di colloni" perquè quan es remena la cassola no es fa al foc sinó que s'agafa la cassola i davant nostre l'anem bellugant amb moviments circulars fins que tot lliga. Com que li posem el bacallà i les patates calentes aquest moviment no cal fer-lo al foc i lliga perfectament bé!
ResponElimina