La meva germana m'ha fet enganxar al programa de Rac1, del "Tot és possible" i que escolto tornant de la feina. I aquí va ser a on vaig descobrir aquest plat que mai havia sentit anomenar: el bacallà a la grandi colloni. Els divendres parlen de gastronomia amb una nutricionista, i cada programa es dedica a un aliment en concret explicant característiques i també receptes possibles.
A mi el bacallà m'encanta i quan van explicar aquesta recepta vaig tenir clar que la volia fer! El plat en si no és gaire fotogènic, per no dir gens, però el gust...exquisit!!! i el nom és característic i tothom en diu una mica com vol.
INGREDIENTS (1 ració):
- 1 patata
- 2 dents d'all
- 1 llom de bacallà al punt de sal
- 2 rovells d'ou
- Un bon raig d'oli d'oliva
Tallem la patata a talls petits i la posem a coure amb abundant aigua. Amb uns 20-25 minuts la tindrem llesta, ha de quedar bastant cuita, trencadissa. Quan tinguem les patates casi al punt, hi afegim el bacallà i el deixem fer durant un parell de minuts. Ho escorrem tot i ho reservem.
En una paella, hi posem un bon raig d'oli d'oliva, els alls aixafats i els dos rovells d'ou. Això ho col·loquem al foc i tot seguit hi afegim el bacallà (sense pell) i les patates, i ho anem remenant de forma circular fins a que es vagi coent l'ou i quedi tot lligat.
Ho servim i a menjar ben calent!!
Jo vaig utilitzar una paella però normalment es fa en una cassola de fang i es va remenant la cassola circularment sobre el foc i no calen estris. Tampoc ho vaig salar perquè el bacallà ja hi dóna el punt de sal que a mi m'agrada, això va a gust de cadascú.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada