15 de febr. 2013

FOCACCIA

Aquí us presento la FOCACCIA! Estic molt orgullosa d'aquest entrada perquè això ho tenia pendent, ho havia provat de fer altres vegades però no havia sortit com havia de ser, i finalment... ho he aconseguit!!! I us prometo que és genial!! La recepta l'he extret del blog de www.ambcompte.net/cuina/primers/focaccia/ i els passos són molt fàcils i el resultat extraordinari!! Queda una massa esponjosa i cruixent, i es pot jugar amb les combinacions com més us agradi.



INGREDIENTS:

    - 350g de farina de força
    - 310g d'aigua tèbia
    - 25g de llevat fresc (en els supermercats ja es poden trobar pastilles de 25g)
    - 1 cullerada de sal
    - una mica de romaní sec 
    - Oli d'oliva 
    - Olives verdes i tomates Cherry. 

Primer de tot barrejarem l'aigua tèbia amb el llevat, que quedi ben dissolt. Tot seguit hi afegirem la meitat de la farina (175g) i ho barrejarem bé, que quedi homogeni. Ho deixarem reposar durant un parell de minuts, i acabarem d'afegir la resta de la farina i la sal i ho tornarem a barrejar bé amb l'ajuda d'una espàtula, durant uns minuts. Tot això en un recipient força gran ja que al deixar reposar creixerà bastant. Enfarinem una mica el recipient de forma que la massa no quedi enganxada durant el repòs, i ho tapem per deixar reposar durant 12h a la nevera*.

Passades les 12 hores de repòs, estenem la massa sobre una safata de forn prèviament untada amb una mica d'oli d'oliva. Estenem la massa però sense forçar-la, i després la deixem reposar durant un parell d'hores a temperatura ambient. 

Passat aquest temps, podrem observar com s'hauran format butllofes a la massa, això es bona senyal! Acabarem d'aplanar una mica més la massa perquè no quedi tan gruixuda, ja que amb les dues de respòs haurà tornat a pujar. 

Després, amb el dit, farem forats repartits per la massa i el condimentarem amb els ingredients que més ens agradin, sense que hi falti el romaní sec. En aquest cas jo hi vaig fer tires d'olives verdes i de làmines de tomates cherry. Ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva i ho enfornem a 200ºC, prèviament escalfat, durant uns 20 minuts aproximadament. 



 Ho deixem refredar una mica i ja estarà llest per menjar!!!



 

* En el cas de no tenir temps o de decidir a última hora fer-ho, és a dir, que no podem deixar-ho reposar durant les 12h a la nevera, hi ha una alternativa. Es pot preparar la massa tal qual s'ha explicat i es deixa reposar un parell d'hores a temperatura ambient. Després procedim també a estendre la massa sobre la safata de forn i es deixa també un parell d'hores. Llavors ja estarà llest per posar ingredients i enfornar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada