Pel meu aniversari, a l'agost, la meva germana hem va regalar el llibre de "Les cuineres de Salt", i tenia pendent començar a provar les seves receptes! Aquí va la primera de moltes que vindran perquè el recull de receptes està molt bé.
INGREDIENTS (2 racions):
- 2 cuixes de gall d'indi
- Un grapat de panses
- Un grapat de pinyons
- 1 ceba mitjana
- 1 tomata madur
- Un grapat d'ametlles
- 2 galetes Maria
- 1 got de vi blanc
- Oli, sal i pebre
Salpebrem les cuixes de gall d'indi i les enrossirem per tots els costats amb l'oli ben calent. Les retirem i les reservem en un plat. En el mateix oli, hi saltegem les panses i els pinyons, però només una passada i ho reservem també amb les cuixes. Tallem la ceba en juliana i l'enrossirem en el mateix oli, després hi afegim la tomata triturada i ho deixem sofregir. Finalment ja hi podem tornar a posar les cuixes, les panses, els pinyons i el got d'aigua i ho deixarem coure durant 45 minuts, tot remenant i vgilant que no s'enganxi, sinó hi afegirem una mica més d'aigua.
Prepararem la picada d'ametlla, galetes i vi blanc i ho afegirem. Ho deixarem coure durant 10 minuts més i jo ho podrem retirar del foc. Amb un escuradents comprovarem que la carn estigui cuita.
I sempre recomano que aquests plats millor d'un dia per l'altre perquè guanyen molt en gust, tant la carn com la salsa!!!
Moltes gràcies per la recepta! Fa molt bona cara.
ResponEliminahttp://www.casaboix.es