Ara fa una setmana em vaig estrenar en el món de les Mones de Pasqua i aquest és el resultat (recepta de la cuinera Mireia Carbó):
Ingredients:
Pa de pessic: 3 rovells d'ous, 3 clares d'ou, 1 ou sencer, 130g de sucre, la ratlladura d'una llimona, 80g de farina tamisada, 20g de farina de Maizena i 30g d'ametlla en pols.
Almívar: 100g de sucre, 100ml d'aigua i una mica de suc de llimona.
Cobertura de xocolata: 150g de xocolata per a postres, 150ml de nata 35% M.G. i 75g de mantega.
Procediment:
Pa de pessic: en un bol es baten els rovells amb l'ou sencer, la meitat del sucre i la ratlladura de la llimona. A part, es baten les clares a punt de neu a poc a poc, i hi anirem incorporant el sucre restant. Es barregen les dues mescles i s'hi afegeix les diferents farines molt suaument.
Es diposita el pa de pessic dins un motlle i es cou al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 20 minuts. Es deixa reposar.
Almívar: es deixa coure l'aigua, el sucre i unes gotes de suc de llimona durant 5 minuts aproximadament.
Es talla el pa de pessic per la meitat i es banyen les dues bandes amb una mica d'almívar. Després s'hi afegeix una fina capa de melmelada, la que més us agradi, i s'ajunta altre cop el pa de pessic.
Cobertura de xocolata: es talla la xocolata en daus petits i juntament amb la mantega es deixa desfer al bany maria. S'escalfa la nata i s'afegeix a la xocolata i es barreja.
Ara toca cobrir el pastís i això requereix un espai a on poder embrutir. Sobre un plat o una reixeta hi col·loqueu el pa de pessic i lentament hi aneu tirant la xocolata. Amb una espàtula o ganivet l'aneu escampant de tal manera que tot el pastís quedi cobert i finalment es deixa refredar a la nevera.
La decoració va a gust de cadascú.
mmmmmmm quina pinta que té Anna!!! Encara que ja hagi passat la Pascua tinc ganes de fer-la :)
ResponEliminaQuina bona pinta!!!
ResponEliminaJo també em vaig estrenar aquest any amb les mones... però sóc tant desastre que encara no l'he penjada al bloc! Benvinguda al món blocaire! una abraçada!
ResponEliminaGràcies pels ànims! Ptons!
ResponElimina