16 d’abr. 2012

MONA DE PASQUA

Ara fa una setmana em vaig estrenar en el món de les Mones de Pasqua  i aquest és el resultat (recepta de la cuinera Mireia Carbó):


Ingredients:  

Pa de pessic: 3 rovells d'ous, 3 clares d'ou, 1 ou sencer, 130g de sucre, la ratlladura d'una llimona, 80g de farina tamisada, 20g de farina de Maizena i 30g d'ametlla en pols. 
Almívar: 100g de sucre, 100ml d'aigua i una mica de suc de llimona.
Cobertura de xocolata: 150g de xocolata per a postres, 150ml de nata 35% M.G. i 75g de mantega. 

Procediment:

Pa de pessic: en un bol es baten els rovells amb l'ou sencer, la meitat del sucre i la ratlladura de la llimona. A part, es baten les clares a punt de neu a poc a poc, i hi anirem incorporant el sucre restant. Es barregen les dues mescles i s'hi afegeix les diferents farines molt suaument. 
Es diposita el pa de pessic dins un motlle i es cou al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 20 minuts. Es deixa reposar.
Almívar: es deixa coure l'aigua, el sucre i unes gotes de suc de llimona durant 5 minuts aproximadament. 
Es talla el pa de pessic per la meitat i es banyen les dues bandes amb una mica d'almívar. Després s'hi afegeix una fina capa de melmelada, la que més us agradi, i s'ajunta altre cop el pa de pessic. 
Cobertura de xocolata: es talla la xocolata en daus petits i juntament amb la mantega es deixa desfer al bany maria. S'escalfa la nata i s'afegeix a la xocolata i es barreja. 
Ara toca cobrir el pastís i això requereix un espai a on poder embrutir. Sobre un plat o una reixeta hi col·loqueu el pa de pessic i lentament hi aneu tirant la xocolata. Amb una espàtula o ganivet l'aneu escampant de tal manera que tot el pastís quedi cobert i finalment es deixa refredar a la nevera. 
La decoració va a gust de cadascú. 

4 comentaris:

  1. mmmmmmm quina pinta que té Anna!!! Encara que ja hagi passat la Pascua tinc ganes de fer-la :)

    ResponElimina
  2. Jo també em vaig estrenar aquest any amb les mones... però sóc tant desastre que encara no l'he penjada al bloc! Benvinguda al món blocaire! una abraçada!

    ResponElimina