25 de nov. 2012

CROQUETES DE FORMATGE

Aquestes croquetes són de la Carme Ruscalleda, de Cuinar per ser feliç. El resultat són unes croquetes suaus i molt bones, però després d'haver-les provat, tinc clar que a les pròximes vull afegir-hi algun formatge més fort per accentuar més el gust de formatge.



INGREDIENTS:

    - 150g de gruyère ratllat
    - 150g d'emmental ratllat
    - 1 ceba mitjana
    - 500ml de llet
    - 3 rovells
    - 100g de farina
    - 50g de Maizena
    - Sal, pebre blanc, nou moscada, oli d'oliva
    - 3 clares i pa ratllat

Piquem la ceba ben fina i la sofregim en una cassola amb un raig d'oli d'oliva fins que quedi ben rossa. 
En un bol a part, barregem la resta dels ingredients: els formatges, la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, una mica de sal, una mica de pebre blanc i un xic de nou moscada. Ho barregem bé fins a formar una massa homogènia. 
Aboquem la barreja a la cassola on tenim el sofregit de ceba i, a mig foc, anem coent la massa sense parar de remenar, fins que la barreja es converteixi en una pasta fina que per si mateixa es desenganxa de les parets de la cassola (aproximadament són uns 10 minuts de cocció).
Finalment s'aboca la pasta en un plat, es deixa refredar, i ja podem començar a fer croquetes amb l'ajuda de dues culleres. Es pinten amb les clares sobrants i s'arrebossen amb el pa ratllat. 
S'han de coure amb l'oli ben calent, i/o també es poden congelar!

6 comentaris:

  1. Quina bona pinta!!! Estic veient molts de canvis al blog :)

    ResponElimina
  2. Hola Anna,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 20000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Doncs ja estic registrada!! Espero haver-ho fet bé. No coneixia aquesta pàgina, gràcies per informar-me i per donar-vos a conèixer!!

      Anna

      Elimina