Ahir vam tenir "cosinada" a casa i el plat estrella del dia va ser la vedella amb bolets (recepta de la meva mare!).
Com que tots ells van fer una mica de conillets d'Índies, aquí teniu la imatge de l'àpat.
INGREDIENTS:
- 1 tall de llata de vedella (segons comensals, normalment 1,3kg)
- 1 porro
- 1 ceba gran
-1 pot de tomata en conserva (vindrien a ser dues tomates, més aviat madures, pelades i sense la grana)
- 2 pastanagues
- 1 vas de vi blanc
- Bolets varis
- Oli d'oliva, sucre, sal i pebre
Posem un raig d'oli generós a escalfar i quan estigui calent, hi enrossim el tall de vedella pels quatre costats (prèviament salpebrat). Mentrestant, anirem tallant la ceba, el porro i les pastanagues en talls petits. Apartarem la vedella i en el mateix oli hi deixem coure el porro, la ceba i la pastanaga fins que quedi una mica ros. Després hi afegirem la tomata, una mica de sucre i ho deixarem coure durant una estona, més o menys uns 10 minuts. Afegirem altre cop el tall de vedella, ho banyarem amb el vi blanc i ho deixarem coure tot junt aproximadament 1 hora, girant el tall de vedella de tant en tant. Passat aquest temps, comprovarem amb un escuradents si el tall de carn està cuit: si al punxar surt líquid vermell, encara necessitarà una mica més de temps però si el líquid surt net, ja estarà llest. Després, apartem el tall i triturem totes les verdures i suc que hi ha a la cassola, així ens quedarà una salsa homogènia. Tornem a afegir el tall i ho deixarem reposar almenys unes hores (és millor preparar-ho el dia anterior).
A part haurem fregit els bolets que també afegirem un cop ja tinguem la salsa triturada.
Una estoneta abans de menjar (una hora abans és suficient), tallarem la vedella en talls fins (per tallar la vedella sempre s'ha d'esperar que es refredi el tall). Col·locarem els talls juntament amb la salsa i els bolets i ho deixarem coure durant 1/2 hora més, a foc baix.
I ja podrem servir la vedella amb bolets, i que no falti el pa!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada