Aquesta coca la vaig veure al blog de ditifet-cuina.blogspot.com i em va entrar tant per la vista que vaig decidir provar-la. El resultat és boníssim sense exagerar: la pinya hi dóna un gust fresc i la coca queda ben esponjosa.
INGREDIENTS:
- 4 ó 5 ous (segons mida d'aquests)
- 1 tassa gran de sucre (aproximadament 180g)
- 1 tassa gran de farina (aproximadament 120g)
- 1/2 tassa d'oli de gira-sol
- 1 sobre Royal
- 7 rodanxes de pinya en el seu suc (escorregudes)
- Caramel líquid
Separem les clares dels rovells i batem les clares a punt de neu. Reservem a part. Batem els rovells i hi afegim el sucre, la farina tamisada, el sobre Royal i l'oli, tot barrejant bé abans d'afegir cada ingredient. Per últim, hi aboquem les clares i ho barregem lentament per no desmuntar-les.
Pintem la base del motlle a utilitzar amb caramel líquid, a sobre hi col·loquem les rodanxes de pinya i finalment hi afegim la barreja. Ho deixem coure al forn a 180ºC, prèviament escalfat, durant 25-30 minuts (comprovem amb l'escuradents).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada