Aquesta recepta la vaig descobrir ja fa un temps en el blog de cuina de la Dolorss (http://blogdecuina.blogspot.com.es) i des de llavors que forma part de la meva llista de receptes per convidats, i també per nosaltres si no hi ha convidats... És diferent i realment el contrast de la pera amb la botifarra és sorprenent.
INGREDIENTS (2 persones):
- 3 botifarres (jo sempre utilitzo les picants)
- 3 peres "Ercolini"
- 1 ceba mitjana
- 2 cullerades (de postres) de sucre
- Moscatell
- Oli i sal
Escalfem un raig d'oli en una paella i hi coem les botifarres. Les apartem i en el mateix oli hi deixem enrossir la ceba que haurem tallat a juliana. Tallem les peres a quarts, ho afegim a la ceba quan aquesta ja estigui una mica enrossida, i ho salem. Baixem el foc, ho tapem i ho deixem coure uns 10 minuts, tot remenant sovint.
Després hi afegim les dues cullerades de sucre, ben escampat, i ho banyem amb un raig de moscatell generós. Ho deixem coure durant uns minuts més i ja hi podem tornar a col·locar les botifarres (és més manejable si les partiu per la meitat). Ho deixem coure uns minuts més i ja estarà llest per menjar.
És més bo si es deixa reposar una mica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada