10 de juny 2014

PASTÍS DE VERDURES

Aquest pastís és una opció molt bona per menjar verdures de forma freda ara que ja tenim la caloreta aquí! També és pràctic per portar a la platja o de pic-nic. És uns mica entretingut de fer però un cop fet... el resultat recompensa!


INGREDIENTS (per un motlle d'uns 20-25cm):

    - 2 patates mitjanes
    - 2 albergínies
    - 2 carbassons
    - 2 ous
    - 100ml de nata
    - 2-3 cullerades de salsa de tomata
    - Oli, sal, pebre i nou moscada


Es renten les albergínies i es tallen a rodanxes. Col·loquem les rodanxes en un colador, les salem, i les deixem
reposar una mitjoreta  per tal que perdin l'amargor. 

Mentrestant, pelarem i tallarem a làmines les patates. Les posarem a coure en oli abundant i calent. Quan comencin a agafar color, les retirem i les deixem escórrer sobre paper absorbent (de cuina). 

En una planxa, hi courem els carbassons també tallats a rodanxes i els deixarem reposar també sobre paper absorbent. Tot seguit hi courem les rodanxes d'albergínia, assecades abans amb paper del líquid que han extret. També ho reservem sobre paper absorbent. 

Posarem a escalfar el forn a 180ºC.

Folrarem el motlle amb paper de forn i començarem a muntar el pastís: primer col·locarem un parell de capes de patates, mirant que quedi tota la base coberta i que entre les patates quedin pocs espais; després hi afegirem les rodanxes d'albergínia i finalment afegirem les rodanxes de carbassó. Amb aquestes quantitats en principi us ha de quedar tot el motlle ple. 

En un bol barregem els ous, la nata i la salsa de tomata. Ho salpebrem i hi afegim un pols de nou moscada. Aboquem aquesta barreja en el motlle a on tenim les capes de les verdures, movent el motlle per tal que la barreja ompli tots els forats.

Ho posarem a coure entre 30-40 minuts, depenen del forn i ho comprovarem amb un escuradents. 

Ho deixarem refredar i millor menjar d'un dia per l'altre.



2 de juny 2014

"FAJITAS" DE POLLASTRE

En feia de dies que tenia ganes de preparar unes "fajitas"!! I finalment aquest cap de setmana vaig trobar el moment de fer-les i el més important... menjar-les!! :)

 
INGREDIENTS (4 "fajitas" - 2 persones):

    - 2 pits de pollastre filetejats 
    - 1 pebrot vermell
    - 1 pebrot groc
    - 1 pebrot verd
    - 1 ceba de Figueres
    - 3 cullerades de salsa de tomata (vaig utilitzar sofregit Ferrer)
    - Sucre
    - Vi blanc
    - 4 "tortitas"
    - Oli d'oliva, sal i pebre 
    - Oli picant (opcional)


Tallem la ceba a talls ben petits i la posem a coure en una paella amb l'oli ben calent, i també una cullerada d'oli picant si us agrada. Quan es vagi enrossint, hi afegim una cullerada de sucre i ho remenem fins que es vagi caramel·litzant la ceba. Mentrestant, haurem tallat els pebrots a tires ben fines i ho afegirem a la paella amb la ceba. Ho deixarem coure fins que els pebrots quedin tendres, sense deixar de remenar i saltejar-ho.

Tot seguit hi afegirem el pollastre filetejat, també tallat a tires, ho salpebrem i ho saltejarem tot junt. Afegirem mig got de vi blanc i ho deixarem coure fins que s'evapori quasi tot l'alcohol. Només faltarà afegir 2-3 cullerades de la salsa de tomata i ho acabarem de deixar coure i que es vagi lligant la salsa. 

Amb el preparat a punt, posarem a escalfar les "tortitas" segons instruccions. Jo vaig aprofitar que tenia el forn calent per escalfar-les embolicades amb paper d'alumini. 

Quan ja ho tinguem prou calent, ja es podrà servir farcint les "tortitas" amb el preparat de pollastre i pebrots.




Boníssim!!!!

28 de maig 2014

MINI HAMBURGUESES

Uf!! Pensava que aquest mes no arribava a la proposta de "tapes" del Memòries d'una cuinera però ho he aconseguit! Fa unes setmanes la meva germana em va regalar un parell de llibres de cuina i un d'ells és tooooot de tapes (Pica Pica - Toni Monné), així que quan vaig llegir el repte d'aquest mes de cuinar tapes, ho vaig tenir clar: ja podia estrenar el llibre!!!




INGREDIENTS:

Pel panets: 700g de farina de força, 350g d'aigua tèbia, 25g de llevat fresc, 2 cullerades de sal, oli d'oliva i sèsam. També hi ha l'opció de comprar mini panets d'hamburgueses.

Per les mini hamburgueses d'espinacs: 125g d'espinacs, 100g de mató, formatge emmental ratllat, 1 ou, un pols de nou moscada, sal i pebre. 

Per les mini hamburgueses de pollastre: 250g de pollastre (cuixes desossades), 1 ou, pa ratllat, ceba fregida, escalivada, sal i pebre. 

Per acompanyar: enciam tallat ben petit, rodanxes de tomata, formatge i maionesa.

PROCEDIMENT:

Pels panets: es barreja el llevat fresc amb l'aigua tèbia, que quedi ben dissolt. Es fa un pilonet amb la farina i després un forat al mig, com si fos un volcà. En el centre s'hi posen tots els ingredients, la sal i l'aigua amb el llevat, i es barreja bé i s'amassen tots els ingredients durant uns 10 minuts. Es col·loca la massa en un bol i es deixa llevar fins que dobli el volum, entre mitja hora i una hora.  Després es torna a amassar la massa i en farem porcions d'uns 50g. S'intenta fer forma de bola i les aixafarem una mica, després les col·loquem sobre la safata de forn, coberta amb paper. Es deixaran reposar uns 10 minuts, es pinten amb oli, hi escampen sèsam per sobre i ja es poden coure, amb el forn prèviament escalfat a 200ºC, durant 15-20 minuts. Es deixaran refredar. 


Per les mini hamburgueses d'espinacs: es couen els espinacs uns 2-3 minuts i es deixen escórrer perquè perdin part de l'aigua. En un bol s'hi barregen els espinacs tallats, un parell de cullerades de mató, l'ou, el formatge ratllat i ho salpebrem. Amb la massa obtinguda, en fem petites porcions, aproximadament de la mida dels panets.

Per les mini hamburgueses de pollastre: es trinxa el pollastre i es barreja amb l'ou batut, un parell de cullerades de pa ratllat i ho salpebrem. Dividim en dos bols i en una hi barregem la ceba fregida i a l'altre bol hi barregem l'escalivada. Igual que s'ha fet amb les d'espinacs, també en farem porcions de la mida dels panets i es col·locaran també a la safata del forn. 

Es posaran a coure les hamburgueses al forn, a 180ºC, durant 15-20 minuts. Després ja es podran muntar les mini hamburgueses. 

Per les mini hamburgueses d'espinacs: es tallen els panets i col·locarem l'enciam tallat, una rodanxa de tomata i la mini hamburguesa d'espinacs. 

Per les mini hamburgueses de pollastre amb ceba fregida: col·locarem enciam, maionesa i un tallet de  formatge, després l'hamburguesa.

Per les mini hamburgueses de pollastre amb escalivada: es tallen els panets i col·locarem l'enciam tallat i la mini hamburguesa d'escalivada. 

Podem assegurar les mini hamburgueses amb un pinxo. 


Bon profit!!!!!

18 de maig 2014

AMANIDA DE MADUIXES

Una amanida de temporada, ben fàcil, ben bona i ben sana!


INGREDIENTS (no m'agrada posar quantitats perquè crec que va segons els gustos de cadascú i quantitat de persones):

     - Un grapat de maduixes
     - Un grapat de xampinyons laminats
     - Barreja d'enciams tallats ben finets
     - Formatge fresc a daus (o Brie que és el que utilitza la Mireia Carbó)
     - Vinagreta d'alfàbrega: unes quantes fulles fresques d'alfàbrega, oli d'oliva, sal i el suc de 1/2 llimona.

Prepararem la vinagreta barrejant tots els ingredients i triturant-ho. Ho reservarem a la nevera fins a l'hora de servir l'amanida.

Per fer l'amanida, posarem els enciams a la base i anirem col·locant la resta d'ingredients: les maduixes tallades en làmines, els xampinyons també tallats a làmines i els daus de formatge. 

Només faltarà amanir-ho amb la vinagreta, Ho podeu servir ja amanit o presentar la vinagreta a part perquè cadascú s'ho amaneixi al gust.  


Recepta de la Mireia Carbó!

1 de maig 2014

PIT DE POLLASTRE FARCIT D'ESPINACS I FORMATGE

A vegades menjar simplement pollastre es fa avorrit i trobar maneres diferents de menjar-lo és ben fàcil!! a part que és una carn fàcil de combinar i el resultat gairebé sempre agrada i molt!!




INGREDIENTS (2 racions):

    - 2 pits de pollastre filetejats ben finets
    - 200g d'espinacs
    - Formatge de cabra
    - Panses i pinyons
    - 1 ceba
    - Xampinyons laminats
    - Oli d'oliva, sal i pebre
    - Vi blanc

Primer de tot es bullen els espinacs, amb una parell de minuts és suficient, i els deixarem escórrer bé.

Per preparar el pollastre, estendrem els filets, els salpebrem, i hi repartirem els espinacs per sobre. Tot seguit hi escamparem unes quantes panses i pinyons i també el formatge de cabra granulat per sobre. Amb compte, ho anirem cargolant fins a formar un rotlle i ho lligarem amb fil de cuina.

En una safata de forn, hi posarem un raig d'oli d'oliva, hi escamparem la ceba tallada i els xampinyons laminats i hi col·locarem els dos pits de pollastre farcits. Els reguem amb un raig d'oli i mig got de vi blanc i ho enfornem a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant uns 25 minuts, i anar-ho girant regant amb el líquid durant la cocció.

I ja estarà llest!!