No us passa que moltes vegades acabeu cuinant sempre el mateix i que un dia penseu, uf! i si busquem plats nous i almenys, una mica variats? Al final avorreix sempre trobar-te el mateix i buscant una mica te n'adones que tampoc és tan difícil trobar alternatives a un simple tall de carn o peix acompanyat d'una amanida o verdures, almenys vestint una mica aquesta amanida o verdura la cosa ja canvia!!!
Doncs aquesta amanida tèbia és una d'aquestes propostes ;), no és res innovador però ens va solucionar el sopar un dia i repetirem perquè és fàcil, sa i bo! La idea és extreta d'una recepta de la Mireia Carbó i adaptada una mica als gustos de casa.
INGREDIENTS
- Un bon grapat de mongeta verda (calcular segons les racions a fer)
- Un paquet de xampinyons laminats
- Panses i pinyons (jo no en tenia)
- Rodanxes de formatge de cabra
- Vinagreta: 4 cullerades d'oli d'oliva, 2 cullerades de vinagre de Mòdena, 1 cullerada de mostassa, 1 cullerada de mel i sal.
Per preparara la vinagreta, barrejar en un got tots els ingredients fins que quedi una barreja homogènia. Ho reservem.
A part, netejarem les mongetes i les posarem a coure. Jo les deixo fer entre 15-20 minuts, no més perquè no m'agraden massa fetes. Un cop cuites, les escorrem i les passem per aigua freda perquè mantinguin el color verd.
Mentre s'estan fent les mongetes, també anirem saltejant els xampinyons.
Només falta emplatar: col·loqueu les mongetes en un plat, hi afegiu uns quants xampinyons i un grapat de panses i a sobre hi col·loqueu una rodanxa de formatge de cabra, prèviament escalfat o gratinat una mica.
Ho amaniu amb la vinagreta al vostra gust i a menjar!!
MMmmmmm......m'agrada moltíssim la teva proposta! Les bajoques en amanida m'agraden molt i tal com tu les has preparat han de ser exquisites!
ResponEliminaPetons,
Olga
Si, jo tot l'any menjo amanida de mongetes però d'aquesta manera, i tèbia, encara passa millor ;) ptons!!
EliminaSí que passa Anna, sí! Sobretot quan t'has de posar a cuinar desprès de la feina i ja no pots més :))) Però tens raó! A la cuina a vegades le improvisacions i les barreges que d'entrada no hauriem fet mai poden donar un resultat espectacular! M'agrada aquesta amanida! :)
ResponEliminaPetons
Doncs si que costa encara més després de tot un dia de feina, però també s'agraeix trobar plats variats i acabar encara millor el dia! ;)
Elimina