5 d’oct. 2015

BROWNIE DE MONIATO

Ja tenia ganes de menjar moniatos! I va ser trobar aquesta recepta en el blog de Cuina diari per acabar de fer-me decidir anar a qualsevol botiga i aconseguir moniatos :) amb l'excusa de fer el brownie en vaig coure algun de més...

El resultat és un brownie deliciós, i amb repòs encara guanya més! No us penseu que té gust de moniato, però hi dóna una textura humida ideal pel brownie. Us el recomano moltíssim!!



INGREDIENTS:

    - 200g de xocolata trossejada (175+25 a part)
    - 100g de mantega
    - 200g de moniato cuit (aproximadament 2 moniatos petits)
    - 125g de sucre morè
    - 2 ous mitjans
    - una cullerada d'extracte de vainilla
    - 100g de farina
    - una cullerada de llevat químic
    - 100g de nous trossejades
    - Sucre glaç

El primer que s'ha de fer i amb antelació, un dia abans millor, és coure els moniatos al forn. Per això, agafarem els moniatos a coure, els rentem i els emboliquem amb paper d'alumini. Els col·loquem en una safata de forn i els coem, a 180ºC, durant 1 hora aproximadament si són petits; sabrem que estan cuits quan punxem amb un escuradents o un ganivet i aquest s'enfonsi sense dificultats. 

Després es deixen refredar i pelem els que necessitem per fer aquest brownie. 

A partir d'aquí, i amb tots els ingredients preparats, ja podem començar. En un bol, hi col·loquem els moniatos i els aixafem com si féssim un puré. Ha de quedar sense grumolls. Tot seguit hi afegim el sucre i ho barregem bé fins que quedi tot integrat. 

A part, posarem en una tassa la mantega i la xocolata a desfer al microones, vigilant que no cremem la xocolata si la desfem massa. 

Afegim la xocolata desfeta en el bol a on tenim el moniato i el sucre i ho barregem amb una espàtula fins que ens quedi una barreja homogènia. Tot seguit hi afegim els ous i l'extracte de vainilla i es torna a barrejar bé. 

Toca afegir la farina tamisada i el llevat i barrejar bé i amb paciència, perquè queda una massa bastant espessa. Finalment només falta incorporar les nous i la resta de xocolata trossejada (25g), i tornar a barrejar bé. 

Posem la barreja en un motlle d'uns 20*20cm o 20*25cm, untat amb mantega o cobert amb paper, i l'escampem amb l'ajuda d'una espàtula perquè és molt dens. Ho enfornem a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant 20-25 minuts. 

El resultat és un aspecte cruixent per fora però humit en el seu interior, casi com que no estigués cuit del tot però el Brownie ha de quedar així. 

El deixem refredar i abans de servir, si us hi agrada, el decorem amb sucre glaç que a mi m'encanta!


4 comentaris:

  1. Què curiós i original! És la primera vegada que veig un brownie de moniato! Ha de ser molt bo!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs buscant receptes amb moniato vaig descobrir aquesta i també ho vaig trobar tan diferent que ho vaig provar... i el resultat és genial!!!! I l'endemà encara ho és més ;)
      Ptons!!

      Elimina
  2. Molt bona proposta i molt original!! i segur que amb el sabor tirant a dolç el moniato li va genial, oi?? un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El moniato li dóna una textura humida genial en el brownie, dolça i deliciosa!!! A mi m'ha encantat!!
      Ptons!!

      Elimina