Ja tenia ganes de menjar moniatos! I va ser trobar aquesta recepta en el blog de Cuina diari per acabar de fer-me decidir anar a qualsevol botiga i aconseguir moniatos :) amb l'excusa de fer el brownie en vaig coure algun de més...
El resultat és un brownie deliciós, i amb repòs encara guanya més! No us penseu que té gust de moniato, però hi dóna una textura humida ideal pel brownie. Us el recomano moltíssim!!
INGREDIENTS:
- 200g de xocolata trossejada (175+25 a part)
- 100g de mantega
- 200g de moniato cuit (aproximadament 2 moniatos petits)
- 125g de sucre morè
- 2 ous mitjans
- una cullerada d'extracte de vainilla
- 100g de farina
- una cullerada de llevat químic
- 100g de nous trossejades
- Sucre glaç
El primer que s'ha de fer i amb antelació, un dia abans millor, és coure els moniatos al forn. Per això, agafarem els moniatos a coure, els rentem i els emboliquem amb paper d'alumini. Els col·loquem en una safata de forn i els coem, a 180ºC, durant 1 hora aproximadament si són petits; sabrem que estan cuits quan punxem amb un escuradents o un ganivet i aquest s'enfonsi sense dificultats.
Després es deixen refredar i pelem els que necessitem per fer aquest brownie.
A partir d'aquí, i amb tots els ingredients preparats, ja podem començar. En un bol, hi col·loquem els moniatos i els aixafem com si féssim un puré. Ha de quedar sense grumolls. Tot seguit hi afegim el sucre i ho barregem bé fins que quedi tot integrat.
A part, posarem en una tassa la mantega i la xocolata a desfer al microones, vigilant que no cremem la xocolata si la desfem massa.
Afegim la xocolata desfeta en el bol a on tenim el moniato i el sucre i ho barregem amb una espàtula fins que ens quedi una barreja homogènia. Tot seguit hi afegim els ous i l'extracte de vainilla i es torna a barrejar bé.
Toca afegir la farina tamisada i el llevat i barrejar bé i amb paciència, perquè queda una massa bastant espessa. Finalment només falta incorporar les nous i la resta de xocolata trossejada (25g), i tornar a barrejar bé.
Posem la barreja en un motlle d'uns 20*20cm o 20*25cm, untat amb mantega o cobert amb paper, i l'escampem amb l'ajuda d'una espàtula perquè és molt dens. Ho enfornem a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant 20-25 minuts.
El resultat és un aspecte cruixent per fora però humit en el seu interior, casi com que no estigués cuit del tot però el Brownie ha de quedar així.
Què curiós i original! És la primera vegada que veig un brownie de moniato! Ha de ser molt bo!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Doncs buscant receptes amb moniato vaig descobrir aquesta i també ho vaig trobar tan diferent que ho vaig provar... i el resultat és genial!!!! I l'endemà encara ho és més ;)
EliminaPtons!!
Molt bona proposta i molt original!! i segur que amb el sabor tirant a dolç el moniato li va genial, oi?? un petó!
ResponEliminaEl moniato li dóna una textura humida genial en el brownie, dolça i deliciosa!!! A mi m'ha encantat!!
EliminaPtons!!