8 de juny 2015

PASTÍS DE XAMFAINA

Aquesta recepta no és pas d'ara, la tenia a pendents per penjar des de l'any passat però ara, amb la caloreta ja instal·lada completament i amb els primers productes que ja es poden collir de l'hort, m'ha vingut de gust penjar la recepta (i ganes de repetir-la ;)

Si us agrada la xamfaina, aquesta és una alternativa molt bona per menjar-la de forma diferent i que ens pot servir per portar tant de tupper com de pic-nic.


Aquí va la recepta, el primer pas, la xamfaina!!


INGREDIENTS PER LA XAMFAINA

    - 2 carbassons
    - 1 pebrot vermell o verd
    - 1 ceba
    - 2-3 pastanagues
    - 3 tomates madurs
    - Sal, pebre i oli d'oliva

Primer de tot preparem els ingredients: tallar la ceba a trossos ben petits, tallem el pebrot, les pastanagues i els carbassons a daus petits i ratllem la tomata, evitant-ne la pela de les tomates.

En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva ben calent, hi posem a fer la ceba. LA deixem fer fins que comenci a enrossir-se una mica i tot seguit hi afegim el pebrot i les pastanagues. Ho deixem fer durant 10 minuts, sempre sense deixar de remenar de tant en tant, i hi afegim els carbassons. Deixem que es vagi coent a poc a poc, fins que trobeu el punt de cocció que us agradi de les hortalisses (a mi no m'agraden massa desfetes). Finalment només faltarà afegir la tomata, un pols de sucre, i deixar acabar de coure-ho i sense deixar de remenar.

Si queda una mica sec, s'hi pot afegir una mica d'aigua i comprovem de sal. 

I ja tindrem una xamfaina llesta per acompanyar el que més us agradi! O en aquest cas, per fer un pastís fred boníssim...   

INGREDIENTS PEL PASTÍS DE XAMFAINA
 
    - Xamfaina
    - 3 ous
    - 100 ml de crema de llet
    - Sal i pebre

Posem a escalfar el forn a 180ºC. 

En un bol hi posem els ous i la crema de llet i ho barregem tot. Ho salpebrem i hi afegim la xamfaina. 

Ho barregem bé i posem la mescla en un motlle rectangular, untat amb mantega o cobert amb paper sulfuritzat. 

Ho col·loquem dins un recipient amb aigua per coure al bany maria, i ho enfornem durant 35-40 minuts. Comprovarem que estigui cuit amb un escuradents. 

Ho deixem refredar i ja estarà llest!! Però es pot menjar tan tebi com fred, això segons gustos. 



6 comentaris:

  1. Mmmmm....quina gran idea! Amb lo que m'agrada la samfaina...de ben segur que el prepararé! És una recepta ideal per un sopar de veïns al carrer, per un dinar al camp.....perfecte!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, és una manera ben fàcil de menjar la xamfaina, a mi també m'encanta i quan una cosa agrada... es disfruta de qualsevol manera!! :) Ptons!!!

      Elimina
  2. Quina bona pinta! M'encanta la samfaina; m'encanten els pastissos salats! O sigui que m'enduc la recepta, amb el teu permís. Aquesta cau en breu, segur! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si us agrada!! A mi m'encanten tots els pastissos salats i són tan versàtils... Ptons!!

      Elimina
  3. Aquest pastís te l'èxit assegurat, si la samfaina ja és bona, imagina't! encara en tinc algun pot de l'any passat, així que a veure si m'animo i el faig ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt fàcil i pel tàper va bé, que em sembla que tu també vas amb tàper oi?? Així variem una mica!! Ptons!!

      Elimina