Així a primera vista potser no us convenç (a mi em va passar) però després de tastar-ho... us haig de dir que s'ha convertit en un dels meus aperitius preferits i que la combinació de brandada amb el motlle i acabat de sortir del forn és deliciosa!
INGREDIENTS (aproximadament):
- 300g de bacallà al punt de sal
- 100g d'oli d'oliva
- 2 ó 3 grans d'all
- 150ml de crema de llet
- Pa de motlle sense crosta
- Formatge ratllat
- Ametlla laminada
Posem el bacallà en aigua i ho fem bullir. Quan arrenqui el bull, ho retirem i el deixem reposar durant 10 minuts dins la mateixa aigua. Després li retirem la pell i el trossegem dins un bol estret.
A part, posem l'oli a escalfar juntament amb els grans d'all. Els deixem enrossir, sense que arribin a cremar-se, i ho retirem del foc i també ho deixem reposar (normalment el temps que tarda el bacallà a fer-se i a trossejar-se). Després d'haver deixat reposar l'oli, retirem els grans d'all i l'anem incorporant al bacallà trossejat sense deixar de remenar. Ho remenem bé fins que el bacallà hagi absorbit l'oli. A banda, també escalfem una mica la crema de llet i l'anem incorporant també. Finalment ho triturem fins que quedi una textura com una mousse.
Untem dues llesques de pa de motlle amb la brandada, posem una llesca sobre de l'altre i en fem 6 trossos (o fem formes amb algun motlle). Repartim unes quantes ametlles laminades per sobre i ho cobrim de formatge ratllat. Repetim el procés amb les altres llesques de pa de motlle.
En el moment de servir, ho posem a gratinar i llest!!
Extret de la classe de cuina del Mercat de Salt realitzada per Lluís Blanch.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada