16 de març 2013

PASTÍS D'AMETLLA I XOCOLATA


INGREDIENTS:

     - 200g de xocolata negre
     - 100g de farina d'ametlla
     - 125g de sucre glaç
     - 4 ous
     - Sucre glaç per decorar

Fonem la xocolata al bany maria. Separem els rovells de les clares menys un dels ous, que el guardarem sencer. En un bol, batem els rovells juntament amb els sucre i l'ou sencer fins a doblar el seu volum. Després hi anem afegint la xocolata a poc a poc i tot seguit la farina d'ametlla. Ho barregem bé i finalment, hi afegim les clares que haurem muntat al punt de neu. 
La barreja l'aboquem en un recipient (en aquest cas és un motlle d'uns 20cm) untat amb mantega i l'enfornem a 180ºC, prèviament escalfat, durant 45-50 minuts aproximadament segons el forn. Com que necessita bastanta estona de cocció, es recomanable tapar-lo amb paper d'alumini per evitar que es cremi per la part de sobre. Això es pot fer un cop veiem que ja ha agafat el color i no volem que es cremi més. 
El deixem refredar i el podem decorar amb sucre glaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada