21 de des. 2012

FILETS DE LLUÇ AMB VERDURES


INGREDIENTS (2 racions):

    - 4 filets de lluç
    - 1 pastanaga
    - 1 porro sense tallar la part verda
    - 1 ceba mitjana
    - 1 gra d'all
    - Tiges de cibulet
    - Un grapat de gambes pelades
    - 1 vas de vi blanc
    - Oli d'oliva, sal i pebre

Netegem el porro i separem la cua verda de la tija. Tallem la part verda en tires i l'escaldem en una cassola amb aigua bullint durant 5 minuts; després les estenem en un plat i ho reservem ( aquestes tires les utilitzarem per subjectar els paquets de filets de lluç).  
Tallarem la ceba i el porro a trossos ben petits, la pastanaga a tires ben fines i l'all i les tiges de cibulet ben picat.  
Sofregim la ceba i el porro a foc lent, després hi afegim l'all picat i les tires de pastanaga i ho saltegem durant 5 minuts aproximadament. Hi afegim el vi blanc i ho deixem coure. Finalment hi afegim les gambes pelades i el cibulet picat, ho saltegem, ho salpebrem i ho reservem.
En una safata de forn, lleugerament engreixada, hi col·loquem dos filets de lluç i els cobrim amb el preparat de verdures que teníem reservat. Ho tapem amb els dos filets restants i els lliguem amb les tires de porro escaldades. Ho banyem amb vi blanc i ho enfornem a 200ºC, prèviament escalfat, durant 20 minuts aproximadament.

El resultat és deliciós!

Extret de les classes del Mercat de Salt amb la Mª Lluïsa Torrent i la Carme Vilaró. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada