Aquesta recepta feia temps que tenia ganes de prepara-la i finalment ho vaig aconseguir. Vaig seguir la versió ràpida, em refereixo a la salsa de tomata i a la manera de coure la carn, un altre dia amb més calma la faré seguint tot els passos que m'agradaria i si el resultat ja em va agradar ara, doncs llavors encara serà millor!
La moussaka vindria a ser com una lasanya però canviant les plaques de pasta per làmies d'albergínia, una combinació deliciosa!! I ara que l'hort treu fum, doncs s'ha d'aprofitar tots els productes de temporada.
INGREDIENTS
- 4-5 albergínies mitjanes
- 500g de carn picada de vedella (la tradicional es fa amb xai, també es pot fer servir meitat vedella i porc)
- 1 ceba
- Salsa de tomata
- Orenga
- Formatge ratllat, Mozarella i barreja de formatges.
- Oli d'oliva, sal i pebre.
Tallarem a làmines les albergínies, pel llarg, i les anirem fregint en una planxa amb una mica d'oli. Les anirem reservant sobre paper de cuina per tal de que absorbeixi una mica l'oli.
A part, haurem trossejat la ceba ben petita i l'enrossirem en una paella. Ho deixarem fer a foc mig. Quan comenci a agafar color, hi afegirem la carn picada. Un cop tinguem la carn cuita, hi afegirem la salsa de tomata, ho salpebrem, i també l'orenga. Ho remenem i ho deixem fer uns 5 minuts.
Amb les làmines d'albergínia cuites i la carn també a punt, ja podem muntar la moussaka.
En una safata de forn, hi escampem una mica del formatge ratllat a tota la base, tot seguit hi fem una capa d'albergínies, sense sobreposar-ne moltes, i a sobre una capa de carn. Tornem a fer una capa d'albergínies, a sobre una més de carn i ho acabem amb una altre d'albergínies. Normalment es cobreix amb beixamel, però jo prefereixo fer doble de formatge ;). Així que vaig cobrir la capa d'albergínies primer amb mozarella ratllada i després amb un barrejat d'aquests de varis formatges ratllats.
Es posa al forn, prèviament escalfat a 180ºC, durant uns 10 minuts i després el gratinador fins a quedar rosset. I ja ho tenim llest!!
La moussaka la vam descobrir fa gairebé 20 anys! Al nostre viatge de noces, a Atenes i Creta! Boníssima......mmmmm.....
ResponEliminaPetons,
Olga
Doncs així vau començar per l'autèntica!! Devia ser deliciosa i a més amb els records és el millor! Ptons ;)
EliminaQue bones les esberginies en qualsevol RECEPTE.Me ha encantado tu bloc te espero esta semana con un post que va de fibras naturales para decorar, en elracodeldetall.blogspot.com
ResponElimina