21 d’abr. 2015

ROSES DE POMA (ROSES DE SANT JORDI)

Pensava que no hi seria a temps de preparar-les! Però finalment he tingut una estoneta i m'he posat a preparar aquestes roses de poma per celebrar Sant Jordi! M'encanta aquest dia i el bon rotllo que genera, els carrers plens de gent amb llibres i/o roses sota el braç. 

És un dia molt maco i molt català, i encara que no sigui festiu (que penso que ho hauria de ser ;) doncs tothom, una hora o altre, surt a donar una volta per les parades que es munten arreu del país amb piles i piles de llibres i galledes plenes de roses. També és l'entrada del bon temps i de la primavera... en fi, que és un dia molt especial! Bona diada de Sant Jordi!!



INGREDIENTS

    - 1 làmina de pasta de full rectangular
    - Sucre vainillat 
    - Canyella en pols
    - 3 pomes Golden
    - Mantega
    - Algun motlle per anar col·locant les roses i que no es deformin

Primer de tot pelem i tallem a làmines fines les pomes. En una paella, hi posem una miqueta de mantega i quan s'estigui desfent, hi afegim les pomes laminades, dues o tres cullerades de sucre vainillat i una miqueta de canyella, no gaire. A foc mig ho deixem fer durant 5 minutets, tot remenant, fins que veiem que s'estoven una miqueta les làmines. Les col·loquem en un plat i deixem que es refredin.

Posarem a escalfar el forn a 180ºC.

Estendrem la làmina de pasta de full i en farem tires no més gruixudes de dos dits, de la part més curta. 

Després anirem col·locant les làmines de poma sobre de cara tira, sobresortint una mica de la tira perquè això farà la forma de la rosa (es pot observar a les imatges següents). Amb la tira plena, anirem cargolant a poc a poc i ja veureu que es va creant la forma de la rosa. 



Després les aneu col·locant dins un motlle petit de magdalena (o sinó flameres) per tal de que no es deformin al coure. 



I finalment només faltarà enfornar-les durant 20-25 minuts. 

    
BON SANT JORDI!!!
 

5 comentaris:

  1. Una preciositat!!!! Queden espectaculars!!!
    Petons!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Què bé que et van quedar!! i bones, oi?? jo a partir d'ara cada Sant Jordi vull almenys dos roses, una de veritat i l'altra comestible ;). Un petó!

    ResponElimina
  3. Van a la llista de pendents per l'any vinent!! :)
    Una abraçada

    ResponElimina