9 de febr. 2014

BUNYOLS RÀPIDS

Aquests bunyols els vaig descobrir un dia que un familiar els va portar per postres... I a part de ser boníssims, va explicar que eren facilíssims de fer!!!

Així que a la que he aconseguit la recepta, no he pas tardat gaire a fer-los ;)



INGREDIENTS (mesures amb un envàs de iogurt):

    - 3 ous
    - 1 vas de iogurt de sucre
    - 1 vas de iogurt de llet
    - 1 vas de iogurt d'anís
    - El suc i la ratlladura d'una llimona
    - 500g de farina
    - 1 sobre Royal
    - Una mica de sal
    - 1 cullerada de canyella
    - 1 cullerada de matafaluga 
    - Oli d'oliva o gira-sol

Barregem els ous, la llet, el sucre, l'anís, el suc i la ratlladura de llimona, la sal, la canyella i la matafaluga ben barrejat. Després anem afegint la farina i el llevat i barrejant bé fins a obtenir una massa homogènia. 

I en aquest cas no hem de deixar reposar la massa perquè llevi, ja podem passar a coure els bunyols. 

Posem a escalfar abundant oli (1 L) en una cassola i quan aquest ja estigui ben calent, haurem d'anar fent boletes de la massa amb l'ajuda d'un parell de culleres de postres. No queden boles perfectes però un cop dins l'oli, ja s'inflen.

Quan els aneu traient, els col·loqueu dins un escorredor així perdran una mica de l'oli absorbit. I aquí els ruixarem amb una mica d'anís i els ensucrarem una miqueta. En surten un bon grapat, cap a 50 unitats!!

Els deixeu reposar i ja estaran llestos per menjar!


2 comentaris:

  1. Ja els he fet!!! I són ràpids de veritat! I boníssims! Per fi podrem menjar bunyols sense deixar-hi els braços i les hores!!

    ResponElimina