22 de gen. 2014

CREMA DE CARXOFES AMB DAUS DE PERNIL

Últimament m'he aficionat a la cuina de la Mireia Carbó, així que hi trobareu unes quantes receptes en aquest bloc! Aquí us presento aquesta crema de carxofes amb molt de gust de carxofa. Us sorprendrà, la combinació és molt bona!


INGREDIENTS (2 racions generoses):

    - 4 ó 5 carxofes grans
    - 1 ceba 
    - 1 dent d'all
    - Aigua
    - Sal i oli d'oliva
    - 2 formatgets
    - Daus de pernil salat

Tallem la ceba i la deixem coure a foc baix en un cassó amb una mica d'oli ben calent. A mig fer hi afegim l'all i ho deixem acabar d'enrossir (jo he tret l'all un cop ros). 

Mentrestant, haurem netejat les carxofes i tallarem els cors a quarts. Els saltejarem uns segons amb la ceba i tot seguit ho cobrirem amb aigua i ho salarem. Ho deixem bullir fins que quedin tendres, uns 10 minuts aproximadament, i ja ho podrem triturar juntament amb els formatgets.

Ho servirem amb un bon raig d'oli d'oliva i els daus de pernil salat.



2 comentaris:

  1. L'haurem de tastar, a casa ens agraden moltíssim les carxofes, de tots tipus!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si us agraden les carxofes, us la recomano!! És menjar una crema diferent de les típiques!

      Elimina