12 de gen. 2014

COCA DE VIDRE

Després d'uns quants dies de "vacances" del bloc, m'hi torno a posar! I ho faig amb una recepta en la qual he pogut estrenar un dels regals que em van portar els Reis :): una amassadora!!!


La recepta és la coca de vidre. He buscat entre bastants blocs i al final he agafat una idea del que volia fer. El resultat m'ha agradat bastant però sé que no ha quedat com la verdadera coca de vidre, que és ben fina i queda cruixent, tot i que pel meu gust prefereixo que hagi quedat tal qual.


INGREDIENTS:

    - 500g de farina de força
    - 250ml d'aigua tèbia
    - 40g d'oli d'oliva
    - 10g de sal
    - 25g de llevat fresc
    - Anís
    - Decoració: oli d'oliva, sucre i pinyons

Amb l'amassadora, he col·locat tos els ingredients secs i líquids a dins el bol (la farina, la sal, el llevat fresc dissolt amb l'aigua tèbia i l'oli) i ho he deixat amassar a velocitat baixa durant uns 10 minuts (haig de dir que aquesta màquina va molt i molt bé!!!!). Després he col·locat la massa en un altre bol, l'he cobert amb un drap (sempre que estigui amb contacte amb la massa) i l'he deixat reposar durant una mitja horeta, fins a esperar que dobli  el seu volum aproximadament.

Si s'ha de fer manual, únicament s'hauria de fer un volcà amb la farina, a sobre el marbre, i en el mig abocar el llevat dissolt amb l'aigua tèbia, l'oli i la sal. A partir d'aquí, anar barrejant a poc a poc i amassar fins a obtenir una única massa que no s'enganxi en el marbre ni a les mans, i que quan la deformes tendeix a recuperar la seva forma. Igualment es deixarà llevar una mitja horeta, fins a doblar el seu volum.

Un cop hagi transcorregut la mitja horeta, comprovareu que la massa haurà crescut. Es torna a treballar una miqueta i després en fem les porcions segons quantitat de coques que voleu obtenir. Jo en aquest cas he fet porcions d'uns 100g i m'han sortit unes 8 coques. 

Posarem a escalfar el forn a 200ºC. 

Cada porció s'ha d'estendre i estirar molt bé amb un corró. La massa us ha de quedar ben fina, sense tenir por a que sigui massa fina perquè de seguida s'infla al coure's. Un cop les tingueu ben estirades i finetes, les col·locarem sobre una fulla de paper vegetal, les pintarem amb oli d'oliva i ho cobriu amb bastant de sucre. A sobre s'hi col·locaran els pinyons (jo no en tenia) i s'enforna durant 15-20 minuts. Quan veieu que comença a quedar torradeta, ja ho podeu treure. Aquí va al gust segons us agradi més torrat o no... Just treure-ho del forn, ruixem les coques amb l'anís i ja les podrem deixar refredar. 



Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada