13 de nov. 2013

CROQUETES DE ROSTIT

M'agraden molt les croquetes i des de feia temps em rondava pel cap fer croquetes a partir de la recepta de la meva mare de la carn per farcir els canelons. I el resultat tal com m'imaginava... bones bones!!! :)
La part de carn rostida és de la meva mare, i la part de croquetes és seguint els passos de la Ruscalleda!






INGREDIENTS:

Per fer el rostit: 1 ó 2 pits de pollastre, 3/4 de kg de vedella i de cap de llom de porc a daus; 1 ceba de Figueres gran; 1 pot de tomata en conserva (vindrien a ser un parell de tomates madures); una copa de vi blanc; sal i oli d'oliva.

Per fer les croquetes: 500ml de llet, 3 rovells, 100g de farina de blat, 50g de farina de Maizena, sal, pebre blanc, nou moscada, oli d'oliva, 3 clares i pa ratllat.


Posem a escalfar un raig d'oli en una paella alta i quan estigui calent hi afegim la ceba tallada a juliana i tots els daus de carn (tallar la carn a daus petits, així serà més fàcil la cocció). Ho deixem coure a poc a poc, fins que hagi tret tot el suc i es comenci a enrossir (aproximadament 1/2 horeta). Tot seguit hi afegim la tomata i ho deixem fer una estoneta més. Per últim, afegir una copa de vi blanc, ho salpebrem i tapem la paella. Ho deixarem coure a foc baix durant 20-30 minuts, quan veiem que la carn està cuita i tova. 
Després triturem tota la barreja i la col·loquem dins un cassó.

En un bol, barrejar bé la llet, la farina, la Maizena i els 3 rovells d'ou, la sal, el pebre blanc i la nou moscada. Un cop tot barrejat, ho afegim al cassó a on hi tenim la carn a foc mig i ho deixem coure sense deixar de remenar fins que la mescla es converteix en una pasta fina, espessa i brillant, que per cocció i emulsió fa butllofes i per si mateixa es desenganxa de les parets de la cassola. Aproximadament amb uns 10 minuts. 

Després col·loquem aquesta barreja en un bol i ho deixem reposar fins que es refredi del tot la massa (es pot preparar d'un dia per l'altre perquè tarda bastantes hores). Llavors ja podrem fer les croquetes amb l'ajuda d'un parell de culleres o amb les mans, les passem per les clares i les arrebossem. Només faltarà coure-les amb oli calent o bé congelar-les, perquè amb aquesta quantitat en surten aproximadament unes 30-40 unitats.


 Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada