Estic molt orgullosa d'aquesta entrada perquè és el meu primer pa i m'encanta!!
A classe de cuina, en el Mercat de Salt amb Mª Lluïsa Torrent i Carme Vilaró, ens van ensenyar a fer la coca de pa i la de sucre (que em sembla que demà mateix la provaré de fer!) i em va agradar tant que l'endemà mateix ja m'hi posava i el resultat és aquest:
INGREDIENTS:
- 1/2 kg de farina de força (millor si és de qualitat)
- 350cc d'aigua tèbia
- 10g de sal
- 25g de llevat fresc
Barregem el llevat fresc amb l'aigua tèbia, que quedi ben desfet. Fem un pilonet amb la farina i després un forat al mig, com si fos un volcà. En el centre hi posem tots els ingredients, la sal i l'aigua amb el llevat, i ho anem barrejant bé i amassem tots els ingredients durant uns 10 minuts. Col·loquem la massa en un bol i ho deixem llevar fins que dobli el volum, entre mitja hora i una hora.
Després estenem la massa i li donem la forma de coca adient. Ja es pot deixar preparada sobre la safata del forn i la deixem reposar altre cop perquè torni a llevar, com a molt mitja horeta. Mentrestant posem a escalfar el forn a 200ºC.
Col·locarem la coca de pa a coure durant 20 minuts aproximadament i després es deixa refredar.
Llesta per menjar sucada amb tomàquet, amb una mica d'oli i sal, sola... com més us vingui de gust perquè de totes maneres és bona!!!
Tant l'una com l'altre son espectaculars, espero la teva versió de la de sucre...
ResponEliminaPetonets
Si que són espectaculars!!:) l'altre està a la llista!! :)
EliminaUUUffff!! Aquesta la preparo segur!!! Amb lo panarres que som a casa!!!!
ResponEliminaGràcies!!! Salut!
Olga
És molt fàcil i el resultat genial!! Sobretot casi sortida del forn... :)
Elimina