21 d’abr. 2013

PA DE SANT JORDI

Després de buscar i buscar entre diferents blogs per trobar la recepta que em convencia, al final m'he decidit per provar aquesta que he tret del blog de la Mercè, de Destapant Cassoles (http://destapantcassoles.blogspot.com.es). Ni de lluny m'ha quedat tan bé com a ella, però per ser el primer estic bastant contenta, i no deixa de ser boníssim!!!


INGREDIENTS:

    - 400g de farina de força
    - 200g d'aigua tèbia
    - 12g de llevat fresc
    - 5g de sal
    - 80g de sobrassada
    - 100g de formatge parmesà ratllat
    - 50g de nous trossejades

Desfem el llevat amb una mica de l'aigua tèbia. En un bol barregem la farina, la sal i la resta de l'aigua tèbia. Tot seguit hi afegim el llevat dissolt. Ho amassem durant una bona estona fins que quedi la massa ben lligada. Després dividim la massa en dues porcions més o menys iguals i en una hi barregem el formatge i les nous trossejades i a l'altre hi barregem la sobrassada. Ha de quedar ben barrejat i homogeni (que és allà a on m'ha fallat a mi al no barrejar-ho prou bé). Col·loquem les dues masses en dos recipients diferents, els tapem amb un drap i ho deixem llevar durant 1 hora en una part sense corrents d'aire. S'ha d'observar com ha augmentat la massa. Estenem les dues masses sobre una superfície enfarinada i de la massa de sobrassada en fem 4 talls i de la de formatge i nous en fem 5 talls. Després els anem col·locant en un motlle (enfarinat perquè no s'enganxi) tipus plum cake (d'una 20-25 cm aproximadament), anem alternant massa de formatge i massa de sobrassada. Ho tornem a tapar i ho deixem llevar 1 hora més (la foto és després de llevar).


Passat aquest temps, escalfem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts posant un recipient amb aigua a sota per fer vapor. El retirem del forn, el deixem refredar i el desemmotllem quan encara és tebi i el deixem refredar. Finalment ja el podrem degustar!! És deliciós!!!!

Bona Diada de Sant Jordi!!!

1 comentari:

  1. Portant sobrassada i formatge aquest pa ha d'estar boníssim! :D
    Damunt de la bandera que has posat queda molt patriòtic :)
    Petonets ^^

    ResponElimina