13 de maig 2015

ARRÒS TRES DELÍCIES

Aquests dies estic mandrosa, tenim uns dies de vacances i estem ben aplatanats!! Amb aquesta calor, que costa posar-te a la cuina, i que hem estat uns dies fora, doncs no estic gaire activa, però dilluns toca tornar a la feina i més val començar-se a activar una mica que sinó encara costarà més tornar-hi!!

En fi, avui hem dinat aquest arròs que feia molt de temps que no menjava, i les últimes vegades eren d'aquests preparats... així que res a comparar!! M'ha agradat molt i he retrobat una idea per sumar a la llista de plats per portar per dinar a la feina, és a dir, per dinar de tupper. 


El significat del "tres delícies" no us el sabria pas dir, perquè en són més de tres, però tampoc tenia un altre nom per aquest arròs! I això si, adaptat als meus gustos ;)

INGREDIENTS (per dues racions generoses)

    - Arròs allargat (jo ho faig a ull, quatre grapats per dues racions)
    - Daus de pernil dolç
    - 2 pastanagues
    - un grapat de mongetes (si us hi agraden els pèsols dons es substitueix)
    - 1 ou
    - Gambes petites
    - Aigua, oli i sal

És un plat fàcil però una mica entretingut de fer. Som-hi!

Posem dos cassoles amb aigua a bullir, una serà per fer l'arròs i l'altre per fer-hi la pastanaga i la mongeta. Mentre s'escalfa l'aigua, pelarem i tallarem a daus petits la pastanaga i la mongeta també a talls petits, així la cocció és més ràpida. Ho afegim a l'aigua quan aquesta arrenqui al bull i ho deixem fer 15 minuts. També haurem posat a fer l'arròs. 

Mentre es va coent aquestes dues parts, farem una truita d'un ou en una paella. La truita s'ha de fer de tal manera que quedi ben fineta, sense plegar-la. La reservem. 

A la mateixa paella hi posarem a fer les gambes petites. Un cop fetes les reservem. 

En aquest punt ja tindrem fetes les verdures i l'arròs, que haurem escorregut i passat per aigua freda per aturar-ne la cocció. 

A la paella a on hem saltejat les gambes, ho posem a foc alt i hi saltegem la pastanaga, la mongeta i el pernil. S'ha de fer a foc alt perquè es saltegi ràpid i quedi tendre per dins. A continuació ja hi podem afegir l'arròs, ho saltegem tot i finalment hi afegim les gambes i la truita, que haurem tallat a tires petites. 


I a menjar!!! Boníssim!!


5 comentaris:

  1. Què bo l'arròs tres delícies! m'agrada molt la combinació de tot el que porta, i am és es pot menjar calent, tebi o fred, així que ideal per al tàper, oi? Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'anirà molt bé pel tupper pq al final s'acaben les idees!!! Per ara a l'estiu anirà bé una amanida així!! Ptons!!

      Elimina
  2. Un dels preferits de la meva filla!!! A casa ens agrada a tots!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per mi em sembla que també passarà a ser un dels meus preferits, m'ha agradat molt!!! Ptons!!

      Elimina
  3. Awuest arròs tres delícies és molt complet i a les cases amb crios o amb adolescents funciona de meravella!, si a més a més, els productes són escollits i fets al moment... ha d ser una autentica "delícia"!, A reveiure!

    ResponElimina