6 de gen. 2015

FLAM DE TORRÓ

Primer de tot desitjar-vos BON ANY NOU a tothom!!! Espero que aquestes festes hagin anat molt bé, que hàgiu tingut una bona entrada d'any i que els Reis us hagin portat mooooltes coses ;).

Aquests dies he estat bastant desconnectada del blog, entre festes i àpats no he estat gaire pel tema i com que encara no ens toca fer cap àpat a casa, doncs a la cuina no he entrat pas massa... 

El dia que si que vaig fer alguna coseta va ser pel sopar de Cap d'Any, i és la recepta que us presento avui aprofitant que ja s'acaben les festes i que així és una manera de gastar les sobres de torró que us quedin per casa: un flam de torró de Xixona.

El resultat és com menjar el torró però de forma més "lleugera" (no de calories sinó de textura :)). Per fer-lo vaig estar remenant entre blogs i blogs i després de veure que tothom el feia a la seva manera, vaig optar també per adaptar-lo al meu gust.


INGREDIENTS:

    - 0,5L de llet sencera
    - 0,5L de llet semidesnatada
    - 8 ous grans
    - 6 cullerades soperes de sucre
    - 300g de torró de Xixona
    - Caramel líquid

La raó de posar els dos tipus de llet és perquè al portar el torró ja és un flam amb bastant de greix i i si es posés tota la llet sencera potser resultaria una mica massa feixuc de menjar, així d'aquesta manera es compensa una mica...

En un recipient hi posem les dues llets i el torró esmicolat, i ho triturem tot fins que quedi ben barrejat. 

En un bol a a part hi posarem a batre els ous amb el sucre, que quedi ben barrejat i tot seguit hi afegirem la barreja de la llet amb el torró. Ho barregem tot bé.

En els motlles individuals o un de gros, banyem la base i els costats amb el caramel líquid i després ja hi podem afegir la barreja. Aquests motlles els col·loquem en una safata amb aigua per coure al forn al bany maria.

Ho enfornem a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant 45-50 minuts (en el cas d'un motlle gran, si ho feu en individuals amb 30 minuts és suficient). Si veieu que es crema de la part de dalt, ho podeu tapar amb paper d'alumini. Comproveu la cocció amb un escuradents i un cop fet el deixeu refredar primer a temperatura ambient i després a la nevera. Millor preparar-lo el dia abans. 

Un bon capritx abans de començar a fer una mica de bondat i a desintoxicar el cos de tant i tant de menjar!! No us sembla? ;).

2 comentaris:

  1. Una bona recepta per aprofitar els torrons que ens han sobrat, ha d'estar boníssim! Un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és boníssim i així variem una miqueta la forma de menjar el torró que després de tots aquests àpats ja va bé! Ptons!!

      Elimina