4 de set. 2013

PASTÍS D' ALBERGÍNIA

Ahir, tot buscant receptes per fer amb albergínia, vaig anar a topar amb un magnífic bloc de receptes de pasta i a més, explicades amb tot detall!!! Si no el coneixeu us el recomano perquè vaig estar xafardejant una mica i ja em vaig apuntar més d'una recepta per fer :)
El bloc és http://www.lapastaperalscatalans.cat/ i la recepta que explicaré a continuació és copiada tal qual l'expliquen en el bloc, l'únic que ella l'anomena "Sa Altesa Reial la Parmigiana di melanzane" i jo ho faig més a la catalana...


INGREDIENTS (per una safata mitjana d'aquestes d'alumini):

    -  2 albergínies grosses
    - 100g de mozzarella Copirieno
    - 10 cullerades de tomata Passata Mutti*
    - 10 cullerades de tomata triturada (molt millor fresques, sinó de llauna)
    - 100g de parmesà ratllat
    - Alfàbrega (jo vaig utilitzar fulles seques)
    - 1 dent d'all
    - Oli d'oliva

*La tomata Passata és tomata cuinada d'una manera específica (en aquest enllaç ho trobareu molt ben explicat (tomata Passata) i Mutti és la marca. Jo la vaig comprar en el supermercat Bon Preu.


Primer de tot, tallarem les albergínies amb rodanxes o pel llarg amb làmines de mig centímetre. Les anirem col·locant a dins una escorredora amb sal i un cop les tenim totes, hi col·loquem un pes a sobre (un bol amb aigua per exemple) perquè faci pes i ajudi a treure l'aigua que dóna aquest gust d'amargor. Ho deixarem així durant una mitja horeta.
Mentrestant podem anar preparant la salsa. Posem un raig d'oli en una paella i hi fem enrossir l'all sencer. Just agafi color ja hi podem posar les cullerades de la tomata Passata i de les tomates triturades i ho deixem coure de 15 a 20 minuts a foc mig. Apaguem el foc i tot seguit hi tirem les fulles d'alfàbrega i ho deixem reposar.

Després ja podrem coure l'albergínia, però abans les eixugarem bé de l'aigua que han expulsat. Es poden fer tant fregides en abundant oli com a la planxa. Es deixen coure per les dues bandes i les reservem en un plat amb paper de cuina perquè perdin una mica de l'oli que han absorbit.

Ja podrem muntar la lasanya. Primer farem una capa de la salsa de tomata, després una capa de l'albergínia, que es sobreposin una mica l'una amb l'altre. Afegirem una capa de mozzarella ratllada i hi tornarem a fer una capa de salsa, una d'albergínia i una mica de mozzarella. Ho acabarem amb una capa de salsa ben compacta i coberta del parmesà ratllat. Hi afegim fulles d'alfàbrega i ja ho podrem enfornar a 180ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant 15-20 minuts, just el temps perquè el parmesà hagi fet una crosta.

Ho deixeu reposar i a menjar! És realment boníssim!!!!! i tal com diu l'Antonella, l'endemà encara guanya més! 



Bon profit!!

2 comentaris:

  1. els blogs ja ens estem donan't la mà per la independencia i ens falta la vostra aportació
    no ho deixeu per l'ultim moment, us esperen per enllaçar-vos...
    no trenqueu la cadena !!
    us hi volem a tots !!

    blog via cap a la independecia

    ResponElimina
  2. els blogs ja ens estem donan't la mà per la independencia i ens falta la vostra aportació
    no ho deixeu per l'ultim moment, us esperen per enllaçar-vos...
    no trenqueu la cadena !!
    us hi volem a tots !!

    blog via cap a la independecia

    ResponElimina