INGREDIENTS:
- Bacallà dessalat (un llom o un filet)
- 2 ó 3 dents d'all
- Nata per cuinar
- Oli d'oliva
- Tartaletes o torradetes
En un cassó hi col·loquem el tall de bacallà i el cobrim amb aigua. Ho posem a escalfar fins que arrenqui el bull, ho deixem un parell de minuts i ja podem retirar el cassó del foc però deixant reposar el bacallà dins l'aigua durant uns 10 minuts. Després el retirem i el deixem refredar.
Mentrestant, posem a escalfar un bon raig d'oli generós i quan aquest estigui ben calent hi posem a enrossir els alls, fent que l'oli agafi el seu gust. Retirem els alls i reservem l'oli. En un altre cassó a part, esclafem un raig de la crema de llet i també ho reservem.
En un plat fondo trossegem el bacallà i hi tirem un raig de l'oli reservat. Ho barregem bé i hi afegim una mica de la crema de llet. Ho anem barrejant i hi anem afegint lentament oli i crema de llet fins que quedi lligat i al nostra gust.
Per servir es pot presentar amb tartaletes o simplement en un platet de fang. En els dos casos, es prepara i abans de servir es deixa gratinar una mica al forn i ja tenim una brandada boníssima!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada