1 de des. 2014

PA DE PAGÈS AMB FORMATGE

Ara que sembla que ja tenim la fred aquí us porto aquest extraordinari pa de pagès ple de tot tipus de formatges i escalfat al forn, una verdadera temptació pels amants dels formatges! 




Preparar-lo no és gens complicat i el resultat és un vici.

L'havia vist a diferents blogs i al final vaig optar per fer la meva versió, i en un cap de setmana en vaig preparar dos, un per provar a veure com quedava i l'altre per oferir-lo com a aperitiu en un àpat i millorant el que no m'havia acabat de convèncer del primer :). Així és que us presento la versió final.

INGREDIENTS: 

    - 1 pa de pagès sense forats, dels que són ben amassats.
    - Formatges varis de fàcil desfer: Gruyère, Emmental, Gouda, Brie, Mozzarella ratllada. 
    - Orenga, o l'herba que més us agradi.
    - Mantega 

Agafem el pa de pagès i el tallem tant horitzontalment com verticalment, fent quadres, però sense arribar a tallar-lo del tot fins al final perquè sinó s'obre massa. 
Preparem els formatges: els tallem a làmines no massa gruixudes i en trossos petits. Ho reservem. 

Primer de tot repartir la Mozzarella ratllada (de la típica per pizzes) per tots els talls del pa i apretant-la perquè quedi al fons, així fa com una base de formatge. A partir d'aquí és anar omplint tots els talls, tant verticals com horitzontals, amb els trossos de formatges, tots barrejats. 



Un cop el tenim tot ple, pintem la crosta amb mantega i hi repartim les herbes. L'emboliquem amb paper d'alumini. 
Es pot deixar preparat així fins al moment de posar-lo al forn, per anar enllestint altres coses, o si ja és l'hora de l'àpat,  l'enforneu amb el forn prèviament escalfat a 180ºC, durant 15-20 minuts tapat i després el deixeu fer 5 minuts destapat perquè quedi cruixent.

I servir immediatament! A veure quan us dura a la taula!

6 comentaris:

  1. Es boníssim però em quedo amb la versió de pesto! Un petó

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jeje la teva versió amb pesto la tinc pendent!! El que al ser més gent no em vaig atrevir amb el pesto perquè no agrada a tothom... però ja el tinc al cap! ;)

      Elimina
  2. Sóc panarra i formatgera... obligada a preparar un pa d'aquests!!! brutal!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo quan ho vaig veure per primer cop també vaig tenir aquest pensament!! Ja veuràs quina cosa tan bona!!

      Elimina
  3. Sóc súper formatgera així que aquest pa m'ha semblat una autèntica delícia, i molt original!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si ets formatgera i tens oportunitat prepara un dia aquest pa que disfrutaràs moltíssim!!! És boníssim!! :) ptons

      Elimina