15 d’abr. 2012

COCA DE IOGURT AMB POMA


Aquesta és la típica coca de iogurt de tota la vida, i és una de les primeres que vaig aprendre a fer. Per això m'agrada començar el blog amb aquesta recepta bàsica i que sempre queda bé. El toc de poma fa que encara quedi més esponjosa. 





















INGREDIENTS:   


     - 3 ous
     - 1 iogurt natural (o de llimona)
     - 2 mesures de sucre (s'utilitza l'envàs de iogurt per les mesures)
     - 3 mesures de farina tamisada
     - 2/3 de mesura d'oli de gira-sol
     - 1 sobre Royal
     - 1 llimona (si s'ha utilitzat el iogurt de llimona no cal)
     - 3 pomes Golden
     - Anís

Primerament es separen els rovells de les clares. Es baten els rovells i s'hi afegeix el iogurt, el sucre i l'oli. Si no s'ha utilitzat el iogurt de llimona, es ratlla la pela d'una llimona i s'hi barreja, juntament amb la farina tamisada i el sobre Royal. En un bol a part, es baten les clares a punt de neu i a poc a poc, s'afegeixen a la mescla.
 
Cobrim una safata de forn amb paper vegetal (o untat amb una mica de mantega) i l'omplim amb la meitat de la barreja. A part, tallem la poma en mitges llunes fines i les anem remullant amb anís que haurem posat en un plat una mica fondo. Es van col·locant els talls de poma fins a cobrir tota la mescla de la safata, i després acabem de tirar la resta de la barreja, cobrint-la també amb una altra capa de talls de poma remullats. 
 
Col·locar la safata al forn, prèviament escalfat, i coure a 180ºC durant 20-30 minuts.
 


9 comentaris:

  1. Per ara pinta molt be. Ja tenim coca d'aniversari pel petit de la casa. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Interpreto que ja l'heu provat!! Espero que us agradés molt. A casa sempre ha estat èxit assegurat!!
      Gràcies!

      Elimina
  2. Gràcies per compartir la recepta ahir la vam fer a casa i era espectacular ha tingut un gran èxit a casa!!!

    Un saludo Xicuina-Anna

    Eva FP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro molt que us agradés!! és un clàssic que mai falla!! ;)

      Elimina
  3. Simplement espectacular. Només un apunt, he substituït la farina per farina integral i queda genial. L'única cosa que s'ha de tenir en compte és que necessita uns 15 minuts més de cocció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari i per la teva aportació!! Va bé conèixer alternatives per altres vegades ;)

      Elimina
  4. Jo voldria saber si les mesures de farina de fan amb el iogurt, trobo que m'ha quedat una mica petita😞

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sé que vaig una mica tard al respondre... prdo! Les mesures si, les faig totes amb el iogurt.
      Potser el motlle era massa gran? A mi m'ha passat a vegades de fer un pastís amb un motlle que no és adequat per les mesures i em queda esquifit.
      Pel que fa a mesures del iogurt, a casa sempre ho hem fet així i surt perfecte!

      Elimina