Dia 20, avui toca presentar la nostra recepta escollida de la convocatòria del Blog al plat, de Destapant Cassoles. Aquest mes la proposta de la Mercè ha estat el blog de Crijoarmael, blog del qual ja era seguidora i una mica ja el coneixia. Però ara que l'he remenat més, bastant més perquè m'ha agradat molt, doncs he descobert que coincidim molt en el tipus de cuina i sobretot amb una cuinera en especial: la Mireia Carbó!!! A mesura que anava xafardejant pel blog veia que tenia publicades moltes de les receptes que jo també he provat i d'altres que tinc pendents de provar i al veure-li doncs me n'ha fet venir més ganes ;).
Total, que em va ser una mica difícil decidir-me perquè hi havia molt a on triar, però al final vaig optar per aquest bròquil (ella coliflor) amb beixamel per varis motius, el principal va ser perquè (em fa una mica de vergonya dir-ho) però és que no l'havia provat mai i al llegir l'introducció de la recepta em vaig dir que acompanyant-la de la beixamel i tonyina era una bona manera de començar a introduir aquest tipus de verdures en els meus menús... I va ser tot un descobriment!
Així que a dia d'avui ja puc dir que he menjat bròquil :)
INGREDIENTS:
- Bròquil (o coliflor)
- 1-2 llaunes de tonyina
- Beixamel (60g de mantega, 60g de farina, 3/4 de L de llet, sal, pebre i nou moscada).
- Formatge ratllat.
Primer de tot coure el bròquil, jo el vaig bullir uns 10 minuts com a molt, i el reservem.
Mentrestant podem anar preparant la beixamel: posarem la mantega a desfer en una cassola, i quan estigui desfeta, hi posarem la farina i ho remenarem bé amb l'ajuda d'una batedora de varetes. A poc a poc hi anirem afegint la llet sense deixar de remenar i abans d'afegir-ne més, anar lligant tota la barreja. Un cop l'hàgim afegit tota, ho salpebrem al gust i un pols de nou moscada i ho deixarem coure durant uns minuts més perquè quedi tot lligat.
Per acabar el plat, cobrirem una safata pel forn amb una mica de la beixamel, a sobre hi escamparem el bròquil i per sobre la tonyina i ho acabarem de cobrir amb la resta de la beixamel. Posarem una mica de formatge ratllat i ho gratinem al forn.
I ja ho tenim llest per menjar!!
Hauré de provar la versió amb broquil, a mi no m'agrada mai i potser amb la tonyina i la beixamel ....
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i molt bones festes!
Doncs mira que jo t'ho recomano i això que no l'havia menjat mai! ;) ara que m'he animat amb aquestes verdures ho provaré amb la coliflor! Bones Festes!!
EliminaBenvinguda al mon del bròquil!, jajaja, jo també faré aquesta recepta...ja magrada el bròquil, però aixi amb tonyina...ummmm... Gràcies per participar i tespero al gener!
ResponEliminaSi, realment a mi em va ben agradar!! Vaig quedar ben sorpresa ;) però realment amb la tonyina i la beixamel lliga molt. Fins a la propera!! ;)
EliminaAins un altre mes que no arribo! Aquesta recepta es molt bona, amb la tonyina segur que encara agradara més. Un petó bonica!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Doncs anima't a participar que això d'anar xafardejant per diferents blogs enganxa molt! A la comencis ja veuràs que hi seràs cada mes!! Ptons!!
EliminaMolt bona idea fer servir el bròquil! És tan saludable! I quins millors acompanyants que la tonyina i una bona beixamel per començar, oi? Una abraçada!
ResponEliminaSi, realment vaig trobar un bon inici del bròquil acompanyat amb la tonyina i la beixamel, un bon plat únic! Ptons!!
EliminaQuin broquil de luxe! Amb beixamel i tonyina ha d'estar boníssim.
ResponEliminaPetons
Conxita
Ho és de boníssim! I això que no l'havia provat mai ;) la vaig ben encertar!! Ptons!!
Eliminaun plat de verdureta vestit de festa!! .. per aquests dies que s'acosten i no anyorar-les tant aviat.... Feliç 2015!!!
ResponEliminaSi, la beixamel ho vesteix tot de festa!! ;) Sooort!!
EliminaBon Any per tut també!! Gràcies!!