5 d’ag. 2014

ULLERES I LLACETS DE PASTA DE FULL

Ufff! Tinc el bloc ben abandonat, i això que no faig vacances!! :) Però intentaré tornar-me a enganxar que això no pot pas ser.

Per començar us proposo aquestes ulleres i llacets de pasta de full que vaig fer la setmana passada per celebrar Santa Anna. Són unes postres molt fàcils de fer i solen agradar a tothom, i tot acompanyant el cafè casi que es mengen soles!!!


INGREDIENTS:

    - 2 làmines de pasta de full
    - Sucre

Per poder treballar bé la massa, aquesta ha de ser ben freda. Així que millor no treure-la de la nevera fins abans d'utilitzar-la. 

ULLERES DE PASTA DE FULL
 
Estenem la massa sobre el marbre i l'apartem un moment del mateix paper  que l'embolcalla (jo normalment el reutilitzo per coure al forn). Amb el paper de forn ben obert a sobre el marbre, hi escampem generosament cullerades de sucre. A sobre, hi tornem a col·locar la massa de full i, amb l'ajuda d'un corró, l'aplanarem i ajudarem que el sucre de sota hi quedi ben impregnat. Per sobre de la massa, hi tornarem a escampar generosament bastant de sucre. 
Llavors, mentalment o amb una petita marca, marcarem el centre de la massa i tot seguit enrotllarem els dos costats fins al punt centre, tipus pergamí de dues fulles. Finalment només faltarà anar tallant les ulleres amb el gruix que més us agradi. Al anar-les tallant, les aneu col·locant sobre la safata de forn, coberta amb paper, i aprofiteu per anar-les posant maques perquè a vegades es xafen una mica amb el tall. 
Les empolsineu novament de sucre i ja es podran enfornar, amb el forn prèviament escalfat a 180ºC, durant 10-15 minuts. 
Les deixeu refredar sobre una reixeta.

LLACETS DE PASTA DE FULL

Pels llacets, procedirem igual que amb les ulleres: escampar sucre sobre el paper, hi estendrem la massa i amb l'ajuda del corró farem que s'hi enganxi el sucre;  per sobre també hi escamparem el sucre.
Amb la massa ben estirada, en farem tires d'1 cm de gruix. Per fer els llacets, unirem dues tires, aixafant perquè les dues tires s'enganxin entre elles, i del llarg en farem dos talls, de manera que d'una tira ens sortiran tres llacets. Cada tira l'enrosquem sobre si mateixa i les anirem col·locant sobre la safata de forn. 
Les empolsineu novament de sucre i ja es podran enfornar, amb el forn prèviament escalfat a 180ºC, durant 10-15 minuts. 
Les deixeu refredar sobre una reixeta.

Són d'aquelles receptes que costen més d'explicar que de fer :). Amb dues làmines surt una safata com aquesta.



2 comentaris:

  1. T'han quedat ideals aquestes pastes! Una monada i boníssimes. Un petó

    "les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar! La veritat es que era la primera vegada i són ben fàcils de fer!!

      Elimina