Un plat ben simple i a l'hora tan deliciós...
Si sou dels que us agrada la tomata i que disfruteu menjant simplement un plat de tomata ben amanida, doncs sou dels meus :) per tant, no cal dir-vos que estem a la millor època per menjar les tomates tan bones que ens ofereixen les nostres terres.
I tot i ser feliç amb una bona tomata amanida, també m'agrada anar buscant variants, i no és una tasca gaire difícil!
Aquest carpaccio és ben fàcil de preparar i resulta un sopar o un entrant ben fresquet i ben de temporada!
INGREDIENTS (per un plat):
- 1-2 tomates al punt que us agradin (a mi m'agraden madures)
- 1 llauna d'anxoves
- encenalls de parmesà
- Vinagreta: oli d'oliva, vinagre, sal i pebre (la sal us la podeu estalviar perquè ja tenim les anxoves i el parmesà que són salats)
Tallem les tomates a làmines ben fines, es pot fer amb un ganivet o si teniu una màquina de tallar embotit, millor. Disposem les làmines en un plat ben escampades.
Preparem la vinagreta barrejant l'oli, el vinagre, la sal i el pebre i hi afegim les anxoves trossejades. Ho barregem bé i ja podrem amanir la tomata amb la vinagreta d'anxoves.
Per sobre hi escamparem els encenalls de parmesà. Ho deixem reposar una mica a la nevera i ja estarà llest per menjar!!
això està de vici! Si les tomates son bones són el millor del mon, i amb aquest amanit encara més! Un petó!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Si que és un vici!!! Totalment d'acord!!!
ResponEliminaBoníssim!!!! i ideal aprofitar ara que els tomàquets estan de temporada i estan més que bons, i el toquet d'anxova i formatge tremendo!
ResponEliminaSi! Jo a l'estiu casi que menjo tomata tan per dinar com per sopar!! M'encanta de totes maneres!
Elimina