13 de jul. 2015

CEBETES CARAMEL·LITZADES

Uf! Quants dies sense passar per aquí...! Els dies són més llargs però es fan tan curts... i costa posar-se davant de la cuina i de l'ordinador! Així que ens ho prendrem en calma ;) i a més quan és el cas que no es visualitzen les vacances a curt termini!

Avui us porto unes cebetes que estiu, estiu, no fan, però ja us he comentat que costa entrar a la cuina! Aquestes cebetes les vaig preparar pel sopar de St. Joan i com a acompanyament de la carn a la brasa que vam fer van anar molt bé, així que es poden tenir preparades amb antelació (fins i tot congelar-les) i després utilitzar-les com a acompanyament de barbacoes o portar de pic nic. Amb això vull dir que d'opcions en donen moltes i són bones bones!!!



INGREDIENTS

    - 1kg de cebetes del "platillo", de les petites
    - 2 cullerades rases de sucre moreno
    - 1 culleradeta de cafè de Bovril (concentrat de carn, jo el vaig comprar al Bon Preu)
    - 200ml d'aigua
    - Oli d'oliva

Primer de tot pelarem les cebetes, que és el que portarà més feina, i les posarem a daurar en una paella. Jo les vaig deixar fer durant 15-20 minuts, perquè eren del platillo però bastant generoses. 

A part, posem l'aigua en un cassó i l'escalfem. Quan arrenqui el bull l'apartem i hi afegim la culleradeta de Bovril i ho remenem fins que quedi ben integrat. Ho reservem.

Afegim les cullerades de sucre a la paella amb les cebes i deixem que caramel·litzin. A continuació ja podem afegir l'aigua amb el concentrat de carn i ho deixem fer a foc mig i que vagi reduint la salsa, fins que agafi consistència de caramel. Ben bé s'ha de deixar de mitja horeta a una hora anar fent a foc mig. 


I ja estarà llest!! Es poden menjar tèbies o a temperatura ambient.

Recepta original del blog  La cuina de l'estany.

5 comentaris:

  1. Amb aquesta calorada, et perdono que no vinguis per aquí tan sovint, i més si ho fas amb una proposta tan bona com aquesta! un acompanyament genial, un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, jeje! Mirarem de passar l'estiu com es pugui!! ptons ;)

      Elimina
  2. Me les reservo per la propera barbacoa!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja veuràs que triomfaran! A mi que les cebes no em convencen em van agradar prou! ;)

      Elimina
  3. Estupendas cebollitas :-)
    Un saludito

    ResponElimina