2 de febr. 2013

CUIXES DE GALL D'INDI A LA CATALANA

Pel meu aniversari, a l'agost, la meva germana hem va regalar el llibre de "Les cuineres de Salt", i tenia pendent començar a provar les seves receptes! Aquí va la primera de moltes que vindran perquè el recull de receptes està molt bé.


INGREDIENTS (2 racions):

    - 2 cuixes de gall d'indi
    - Un grapat de panses
    - Un grapat de pinyons
    - 1 ceba mitjana
    - 1 tomata madur
    - Un grapat d'ametlles
    - 2 galetes Maria
    - 1 got de vi blanc
    - Oli, sal i pebre

Salpebrem les cuixes de gall d'indi i les enrossirem per tots els costats amb l'oli ben calent. Les retirem i les reservem en un plat. En el mateix oli, hi saltegem les panses i els pinyons, però només una passada i ho reservem també amb les cuixes. Tallem la ceba en juliana i l'enrossirem en el mateix oli, després hi afegim la tomata triturada i ho deixem sofregir. Finalment ja hi podem tornar a posar les cuixes, les panses, els pinyons i el got d'aigua i ho deixarem coure durant 45 minuts, tot remenant i vgilant que no s'enganxi, sinó hi afegirem una mica més d'aigua. 
Prepararem la picada d'ametlla, galetes i vi blanc i ho afegirem. Ho deixarem coure durant 10 minuts més i jo ho podrem retirar del foc. Amb un escuradents comprovarem que la carn estigui cuita.
I sempre recomano que aquests plats millor d'un dia per l'altre perquè guanyen molt en gust, tant la carn com la salsa!!!

1 comentari: