25 de gen. 2015

MANDONGUILLES DE POLLASTRE AMB BOLETS I CARXOFES

La proposta del Memòries d'una cuinera d'aquest primer mes de l'any són les mandonguilles! No n'havia fet mai així que ha estat una novetat per mi i el resultat m'ha agradat molt i molt! Ben fàcils i ben bones!!

He barrejat una mica tot el que m'agrada i n'ha sortit un bon plat de mandonguilles amb uns bolets que encara tenia guardats al congelador de la temporada passada i acompanyades també d'unes magnífiques carxofes! Tot plegat una bona combinació.




INGREDIENTS:

    - Mandonguilles: 0,5Kg de pit de pollastre, una llesca de pa, llet, 5 tires de bacon, all i julivert picat en pols, sal i pebre. Farina.
    - 1 ceba de Figueres gran
    - 1 pot de tomata en conserva
    - 5-6 carxofes
    - un bon grapat de camagrocs i de trompetes de la mort
    - una fulla de llorer
    - mig got de vi blanc
    - aigua
    - Oli d'oliva, sal i pebre

Per preparar les mandonguilles: col·locarem el pollastre tallat a trossos dins el recipient per triturar-ho, i ho deixarem ben trinxat. Hi afegim les tires de bacons tallades, la llesca de pa (la molla) que prèviament haurem remullat amb la llet i ho haurem escorregut, també una mica d'all i julivert picat ben fi i ho salpebrem i ho tornem a trinxar i barrejar bé. Normalment s'hi afegiria un ou per acabar de lligar-ho, però jo la veritat és que me'l vaig deixar i me'n vaig adonar mentre preparava les boles de carn. Vaig decidir que no calia i realment les mandonguilles van sortir perfectes!! :). 

Així que a continuació es van agafant pilonets de carn i amb les mans es formen les mandonguilles. Les enfarinem i les anem coent en una paella amb l'oli ben calent. Les reservem. 

En una cassola a part, hi posarem la ceba tallada a juliana a enrossir-se a foc lent i quan la tinguem al punt hi afegim la tomata en conserva i deixem fer el sofregit a poc a poc i anar remenant. Hi afegim una fulla de llorer i el mig got de vi blanc i ho deixem reduir.

Mentrestant, en una paella a part saltejarem els bolets i els reservem.

També deixarem preparades les carxofes: les netejarem i ho tallarem a quarts i les reservem en un bol amb aigua i julivert per tal d'evitar que s'ennegreixin. 

Tornant a la cassola amb el sofregit i el vi ja reduït, s'hi afegirà l'aigua necessària per coure-hi les mandonguilles i, un cop arrenqui el bull, hi afegirem els bolets i les carxofes i ho deixarem fer durant 10-15 minuts i finalment s'hi acabarà afegint les mandonguilles. Ho deixarem fer durant 15-20 minuts més i ja estarà llest per menjar i sucar-hi pa!


També dir com sempre que amb el repòs guanya! Així que si ho prepareu el dia abans molt millor.

19 comentaris:

  1. i tant bona combinació!, aquests plats de cassola m'agraden tant...Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sovint barrejant les coses que ens agraden obtenim resultats deliciosos! I més aquests plats que guanyen amb el repòs de les hores... gràcies!

      Elimina
  2. Aquestes mandonguilles han d'estar d'escàndol! A més aquest tipus de plats són ideals per al tupper, tots els companys es moren d'enveja! jejejee Un petó maca, i a veure si et decideixes a participar al concurs de Castey!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar per poc que pugui penso participar en el teu concurs!! Amb totes les teves receptes ens ho poses molt fàcil poder participar perquè n'hi ha moltes que vull fer ;) ptons!

      Elimina
  3. Mira...jo no he fet mai mandonguilles de pollastre!!! Ho hauré de tenir en compte!! Aquestes teves tenen una pintorra....mmmmm.....
    Petons i bona setmana!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga jo no havia fet mai mandonguilles de cap manera i van sortir prou bé! Així que si ja hi tens pràctica encara han de quedar moolt millor ;) i l'acompanyament hi fa molt!! Ptons!!!

      Elimina
  4. Una bona combinació i molt més lleugeres! Amb els ingredients que porta han d'estar molt bones.
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que estava segura era que la carxofa i bolets i quedarien bé amb la salseta, el que no tenia tan clar era que em quedessin bé les mandonguilles! ;) però va ser tot un èxit. Gràcies!!

      Elimina
  5. si porten bolets i carxofes segur que estan boníssimes! Moltíssimes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, amb la salseta i el pollastre de les mandonguilles... boníssim! ;) Gràcies!!

      Elimina
  6. Aquestes mandonguilles de pollastre em semblen delicioses! Me l'apunto! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ho proves ja em diràs!! A mi em van encantar, sobretot amb l'acompanyament ;) Ptons!!

      Elimina