8 de gen. 2013

CUCURUTXOS DE CREMA DE XIXONA


Són extremadament deliciosos!! No tinc res més a dir, només que us recomano de provar!! Vaig estar buscant i remenant entre blogs per trobar com fer una crema de torró i al trobar aquesta vaig tenir clar que seria la que faria! 
És del blog de la dolorss (http://blogdecuina.blogspot.com.es), però he modificat alguna coseta de l'original.




INGREDIENTS (12 cucurutxos):

    - 75g de torró de Xixona
    - 75g de xocolata blanca (Nestlé Postres)
    - 125g de formatge mascarpone 
    - 1 làmina de pasta de full
    - Sucre glaç
    - Mantega
    - 1 ou

Podem preparar el farciment el dia anterior i així ho deixarem reposar. Primer desfem la xocolata blanca al bany maria a foc lent. Un cop desfeta, ho apartem del foc i hi barregem el formatge mascarpone amb l'ajuda d'una espàtula. Finalment només ens queda afegir el torró ben trossejat i ho tornem a barrejar bé. 
Ho triturem amb l'ajuda d'un "minipimer" per tal que ens quedi una crema homogènia i ho deixarem reposar a la nevera durant unes hores. 
Per preparar els cucurutxos és necessari tenir uns motlles aptes pel forn en forma de cons. Estenem la làmina de pasta de full sobre una superfície a on poder treballar, i en fem tires amb un gruix d'uns 2cm. Untem els motlles amb mantega (per facilitar el desemmotllament) i anem cargolant les tires a cada motlle, superposant una mica cada capa perquè s'uneixi la massa de full. Col·loquem els cucurutxos en una safata, els pintem amb ou i els posem a coure a 180ºC durant 15 minuts aproximadament, amb el forn prèviament escalfat. 
Després els deixem refredar, els desemmotllem i els farcim amb la crema de torró. 
Si ho hem deixat a la nevera durant unes hores, traieu-ho de la  nevera quan comenceu a preparar els cucurutxos perquè així la crema serà més fàcil de manejar. I un cop estiguin preparats, guardar-ho a la nevera fins al moment de menjar.

    


2 comentaris:

  1. No en tinc cap dubte que són deliciosos, ho han de ser per força!
    Una manera diferent de menjar torró, m'agrada!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  2. Ualaaaaaaaa! quina bona pinta que fan aquestes pastetes Anna! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets

    ResponElimina